Forumet - Lärare

Lärare

210 0 15
Hej!

Egentligen inget direkt problem, men skulle vilja ha råd ifrån någon. Är så att jag har en ganska "obehaglig/närgången" lärare.

Går i tvåan på gymnasiet, läraren är ca 50 år. Har honom i 2 kurser och han har enda sedan början "favoriserat" mig, sagt ett flertal gånger hur jag är "den bästa eleven han haft" och nu ska jag få läsa kursen jag egentligen ska ha hela nästa år med klassen med han som lärare ensam fram till höstlovet i trean. Egentligen inget konstigt i sig, men sen ger han mig "blickar", ler jättestort när han ser mig och tar gärna in mig på sitt kontor för att prata etc. Är detta konstigt, eller inbillar jag mig bara?

Spana också in:

jag har vart med om nästan samma sak. han var riktigt äcklig faktiskt, ca 50-60 år dessutom. när klassen skulle göra en bildanalys till exempel skickade han bilder på snoppar till mig men helt "normala" bilder till de andra. jag gick då och frågade en annan lärare om han fick göra så och den läraren sa att han absolut inte fick det. så fick jag andra bilder att analysera.

den läraren fick sparken tillslut. jag tror han var så äcklig mot flera elever. han var närgången precis som du sa och blinkade åt mig hela tiden och sa att vi skulle ha så kul.

jag tycker du ska prata om det med din mentor eller skolkuratorn. säga att du tycker att han är obehaglig.