Forumet - Lärare har anmält mig till kurator? WTF?

Lärare har anmält mig till kurator? WTF?

528 0 7
Min lärare som jag hade utvecklingssamtal med innan lovet har anmält mig hos kuratorn.

Jag fattar inte varför, han tog upp att min fysiklärare hade sagt att jag inte samarbetar så bra med X i min klass, det gör jag nog men jag ville inte ens prata med honom för jag tål honom inte och så var det ju självklart att min jävla fysiklärare skulle para ihop mig med honom, fy fan säger jag.


Jag tog upp det att jag inte har någon alls att vara med på rasterna osv. eftersom han frågade, funderar på om det kan vara därför? Annars är det att jag inte samarbetar med X, men jag sa ju för fan till min lärare att jag skulle försöka göra bättre ifrån mig om vi var tvungna att arbeta tillsammans igen men han verkar ju ha skitit i det helt och hållet och nu så måste jag gå till kuratorn på torsdag nästa vecka.

Hursomhelst, vad tror ni att det beror på? Kan jag bli tvingad att gå? 

Som jag ser det så behöver jag inte gå till kurator.

Spana också in:


Haien: Det har nog mer med din ensamhet att göra än att inte vilja jobba med andra.

De ska nog inte kunna tvinga dig att gå, säg bara ifrån om du inte vill.

Jag frågade läraren och han sa att det beror på att jag inte kan samarbeta med en kille i min klass. 

Men han kan då rakt fan inte ha lyssnat på mig efter det för jag sa klart och tydligt att jag skulle försöka att samarbeta om vi måste jobba i grupp med varandra. Blir så pissed off när lärare ska blanda sig i ens privatliv.

Att samarbeta med alla kan nog vara svårt för alla. Skälet till att du blev kallad till kurator, är i största sannolikhet på grund av de känslor du berättade till din fysiklärare. När jag gick på högstadiet blev jag också erbjuden regelbundna samtal med kurator. I början reagerade jag på samma sätt som du gjorde, men efteråt när jag väl började närvara på dessa samtal lättade det mesta. Att din lärare skickade dig till kuratorn är förmodligen för ditt egna välmående. Egna erfarenheter säger att du bör ge det ett försök. Naturligtvis är det upp till dig.