Forumet - Läraren gav mig streck - får han göra så?!?!

Läraren gav mig streck - får han göra så?!?!

455 0 57
Vi har en religionlektion i veckan, jag har varit på varenda förrutom de gångerna jag var sjuk och den veckan jag var utomlands. Jag är lagom aktiv på lektionerna, medel alltså.

Vi har en ny lärare denna terminen, han har gett oss en enda uppift som vi ska ha lämnat in. Jag har inte gjort den här uppgiften, det har heller inte några andra i klassen gjort. Jämförelser suger men man kan nog säga att jag är lika aktiv på lektionerna som dem, lika trevlig osv osv.

Jag fick en lapp idag med ett streck, han har gett mig ett streck?!?!?!? Han gav mig ett streck för jag inte lämnar in den enda uppgiften vi fått, de andra som heller inte gjort det fick en vg-varning. Båda två är helt sjuka, men streck?!

Får han verkligen göra så?

Jag har heller inte blivit varnad innan utan det kom som en total chock. På utvecklingssamtalet hade han bara skrivit - ingen inlämnad uppgift.

Jag är helt knäckt nu. Jag har alldeles för höga krav på mig för sånt här. jag vet inte vad jag ska göra..

Spana också in:

Jeremy Pickadollson:

faktumet att dom två andra som inte heller gjorde uppgiften fick vg känns ju lite konstigt, men fortfarande så tycker jag det är förståligt av lärarna att ge dig r ett streck om du inte har lämnat in den enda uppgiften ni fått under kursen.


förlåt, har skrivit fel, de fick ig-varningar.
seriöst?! vi har bara fått en enda uppgift. menar du att hela mitt betyg ska grundas på en enda uppgift som handlar om min personliga gudsbild?
Human:

Får han verkligen göra så?


Du har rätt att överklaga betyget om du tycker att det är fel.

Är kursen slut? Om inte så föreslår jag att du gör uppgiften du skulle ha gjort och lämnar in den så fort du kan. Om han trots det ger dig ett IG tycker jag att du först ska gå och prata med andra religionslärare på din skola, förutsatt att du har fler. Visa dem ditt arbete och berätta om hela situationen. Hjälper inte detta kan du ju alltid ta upp det med din rektor.
Capture:

Är kursen slut? Om inte så föreslår jag att du gör uppgiften du skulle ha gjort och lämnar in den så fort du kan


den är inte det,tack och lov! och jag håller på med uppgiften nu. Jag förstår bara inte hur han kan göra så. jag är vanligtvis en flitig elev och det har jag visat på lektionerna också, just denna uppgiften har jag bara inte gjort.
Human:

förlåt, har skrivit fel, de fick ig-varningar.
seriöst?! vi har bara fått en enda uppgift. menar du att hela mitt betyg ska grundas på en enda uppgift som handlar om min personliga gudsbild?


En enda uppgift på en hel kurs, och du gör den inte? Då är det väl ganska naturligt att det inte kan räknas som om du gått kursen, alltså har han väl full rätt att ge dig streck.
HobGoblin:

En enda uppgift på en hel kurs, och du gör den inte? Då är det väl ganska naturligt att det inte kan räknas som om du gått kursen, alltså har han väl full rätt att ge dig streck.


jag har gått kursen, absolut. Varit på alla lektionera och varit aktiv, enligt lärarplanen spelar det lika stor roll som att göra sina läxor. Dessutom en töntig uppgift som inte säger något som helst om vad vi lär oss på lektionernas.
herr_nilsson:

Med den inställningen hoppas jag du får IG, det är du värd!


eh? du hade också blivit upprörd om det hänt dig. Som sagt, det finns en kursplan. Den säger att vi ska lära oss det som händer på lektionerna och att vi ska vara aktiva. Jag är aktiv och lär mig. Men om man får en enda uppgift som beslutar ens betyg, som dessutom endast ska bestå av ens egna åsikter, dvs inget av det vi lär oss. Jo, då hade du också skrivit så.
Du får väl antagligen dra upp det med rektorn.. Jag var med om en "liknande" sak fast ändå inte. Hade MVG i tyska och sen när läraren gick i pension så fick vi en jävla skitlärare som har gett mig IG-varning. Jag har jobbat på bättre än någonsin och nu det senaste har jag och flera andra i gruppen som har fått nedsänkt betyg klagat hos rektorn. Även pratat med andra lärare och ja, senaste lektionen så fick min nya lärare LAGOMT dåligt samvete! Och jag har dessutom höjt mig till VG igen,..
Human:

eh? du hade också blivit upprörd om det hänt dig.


Nej, jag hade nog snarare blivit upprörd om jag gjort DEN ENDA UPPGIFT man fått under hela kursen. Men sedan upptäckte att alla som sket i att göra den fick betyg ändå. DET hade varit orättvist.

Religion handlar väl ganska mycket om egna åsikter? Är inte det lite av poängen, att er lärare vill se hur ni resonerar kring och tillämpar de intryck ni fått i livet? Om den nu var så enkel så hade du väl bara kunnat ta och göra den då? Det är ganska vanligt på högskolan t.ex att ett enda arbete eller en enda tenta avgör hela betyget på kursen, så, lär dig leva med det!