Forumet - Läraren som ger sina elever underkänt om de har ”rasistiska åsikter”

Läraren som ger sina elever underkänt om de har ”rasistiska åsikter”

2977 0 61
http://www.nationell.nu/2010/03/18/lararen-som-ger-elever-underkand-om-de-har-ra...

SVT Aktuellt sände nyligen ett inslag om Sverigedemokraternas och nationalistiska partiers rätt att besöka landets skolor och informera om sin politik.

SVT fokuserar på Aniaragymnasiet i Göteborg, där alla politiska partier – förutom Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna – är välkomna. I inslaget intervjuas en av skolans samhällskunskapslärare, Markus Gullvén, som gör det bisarra uttalandet att han underkänner elever med rasistiska (läs svenskvänliga) åsikter:

- Min slutsats är att en elev som systematiskt för fram odemokratiska åsikter och använder sig av odemokratiska symboler i mitt klassrum bryter mot de mål vi har med undervisningen på skolan och efter en diskussion med eleven och inte nånting förändras så måste jag ge underkänt, säger han.

Reportern replikerar då ”Men det betyder ju att du sätter betyg på åsikter?”, varpå läraren svarar:

- Ja, precis som det står i läroplanen att jag ska
.
Den nationalistiska organisationen Nordisk Ungdom, NU, JO-anmäler Markus Gullvén.

http://www.nordiskungdom.com/2010/03/19/nu-jo-anmaler-markus-gullven-m-fl/


Reflektioner? Hur ser ni på lärarens uttalanden och hur ser ni på Nordisk Ungdoms JO-anmälan?Personligen ser jag det ganska så konstigt att läraren ens talar om demokrati då han uttryckligen vill inskränka på åsiktsfriheten och yttrandefriheten.
Jag är inte förvånad.

Min samhällslärare diskuterade med mig i förra året att jag måste lugna ner mig när jag talar om folks olikheter och rasindelning då man enligt läroplanen inte får godkänna nazistiska åsikter och måste underkänna den som yttrar dessa.

Löjligt, jag som inte ens sympatiserar med nazismen, anklagas och hotas om att få underkänt för att jag yttrar min åsikt om något som är uppenbart och borde uppmuntras i ett ämne där vi bör lära oss om alla olika samhällsformer.

Det står bland annat också i läroplanen ordagrant att läraren ska undervisa sina elever om den demokratiska läran och att denne är den enda rätta samhällsformen.

Till skolan går man för att undervisas och för att vidga sina vyer, inte förtryckas och hjärntvättas.

Spana också in:

Skolans mening är inte att uppmuntra eleverna till egettänkande utan att mönstra dom till laglydiga demokrater efter deras begär, ju mer man fördummar och automatiserar en befolkning desto effektivare blir den att manipulera. I usa har det gått relativt långt, men vi i väst håller på att närma oss.
Amigo:

Personligen ser jag det ganska så konstigt att läraren ens talar om demokrati då han uttryckligen vill inskränka på åsiktsfriheten och yttrandefriheten.


Kouku:

Alla är så jävla rädda för islam att det är sjukt..


Kommer ihåg när min chef sa åt mig att ta på mig andra kläder för att vi hade muslimer i labbet.

Skulle jag kräva något sådant i ett muslimskt land och få rätt?

KNAPPAST.
Det här är inget nytt, så länge man inte delar vissa lärares politiska åsikter och även i privatlivet. Jag tror absolut att folk tänker om innan man skriver exempelvis en uppsats om en speciell händelse under veckan som passerat, ett politisk syfte exempelvis. Nu syftar jag på ''ska (SD) få besöka skolor'' som det har kretsat runt i TV. Det var även en folklig ''debatt'' där även lärare, elever, politiker (representanter) och privatpersoner. [cute]


Vi har yttrandefrihet men folk har trots allt inte rätt att yttra sig, Elever får inte ha en viss klädstil (på vissa skolor) man får inte säga de man står för och vad man tycker är ''rätt & fel''. Jag som trodde lärare betygsätter elevens intelligens och potential i skolan och inte åsikter? [tard]

En till sak, varför ska man vara rädd för islam när vi lever bland människor som delar islams budskap? - sätt ner foten och säg stopp, signalera? [confused]
Att Svenskar ska sluta anpassa sig mot dom som kommer hit, det är väl tamme f*n självklart att människorna som kommer hit och behöver vår hjälp, vårt stöd, våran vård, våra jobb då ska ju dom anpassa sig till det svenska samhället och inte kräva saker som passar dom och deras religion. Det jag menar är saker som händer i samhället, samhällsfrågor.