Forumet - Läs först: Vilka trådar som hör hemma här, och vilka som inte gör det

Läs först: Vilka trådar som hör hemma här, och vilka som inte gör det

368 0 13
Detta forum heter Missbruk och rehabilitering och av namnet kan man förstå att dess diskutera missbruks, dess olika former och hur man kommer ur det etc. etc.

Vissa saker, som dock frekvent postas här, hör inte hemma här utan i ett annat forum.

* Har du frågor om medicin du köpt på apoteket eller fått utskriven av en läkare så hör det hemma i Kroppen och sjukdomar
* Vill du vill debattera narkotikalagar eller dylikt skall det göras i Drogdebatt

Tips eller förklaringar på hur man gör för att knarkar, vad knark kan kosta, hur det skall doseras, hur man känner igen toppslätskivlingar, på något sätt uppmuntran till drogmissbruk (eller -bruk) eller länkar till sidor med något av det nyss nämnda hör inte hemma här alls. Att sälja eller köpa droger är naturligtvis sträng förbjudet.

Trådar om hur lång tid det tar för [någon drog] att gå ur kroppen inför något slags test, hur man skulle kunna påskynda detta el. dyl. hör inte heller hemma på Ungdomar.se och kommer tas bort.

Personer som postar något av det som beskrivit ovan kommer att varnas enligt § 12:

§12 Det är inte tillåtet att tipsa om eller rekommendera olagliga droger, eller piller som ger en drogliknande effekt vid överdosering, eller posta så kallade tripprapporter. Däremot är det fullt tillåtet att diskutera anledningar för och emot droger.

Efter ett antal varningar kan det komma att leda till avstängning från Ungdomar.se

Notera: detta är inga regler utan reglerna finns att läsa på http://ungdomar.se/rulez.php, det jag skrivit är en redogörelse över hur jag tolkat reglerna och hur jag modererar efter dem så att det inte skall komma som en överraskning. Administratörers uttalande trumpfar oss moderatorer.

Spana också in:

Hampie:

Läs båda, kolla var de är klistrade och kom igen.


Visst, men är det verkligen vanligt att folk gör trådar om drogdebatt i det här forumet?
Mawns:

Olagliga substanser står det väl[zzz]


Det beror vilken form av eller de använder sig av. Jag tolkade det som att de menade substanser som ger en drogliknande effekt. Men de kanske bara suger på att formulera sig, hoppas på det.