Forumet - Läsa ett fjärde år

Läsa ett fjärde år

3218 0 39

Spana också in:

sötnos:

prata med din rektor/annan viktig person i skolan


ja jag pratade med en studie/vägledare i den andra skolan om jag kan läsa, men hon måste ta upp det med rektorn. Men jag undrar ju om man kan? Jag menar jag har ju läst flera betyg på en annan skola, men vill nu läsa ett fjärde år på en ny skola typ 400 poäng. Undrar bara hur det kommer sätta sig i mitt "betyg".
sötnos:

epp.
orkar inte riktigt förklara, men ett folkhögskolebetyg är inte lika högt värderat som ett vanligt gymnasiebetyg. Så du blir andrahand. Blir oftast så att man läser stökurser här och där, vilket tar mycket längre tid!


Man kommer in på sina betyg. Om du pluggar upp dina betyg så betyder dom lika mycket som på gymnasiet. Det är samma betygsättning och samma standard. Hur lång tid man vill ha på sig för att läsa upp allt är upp till en själv.
Anura:

Men jag undrar ju om man kan? Jag menar jag har ju läst flera betyg på en annan skola, men vill nu läsa ett fjärde år på en ny skola typ 400 poäng. Undrar bara hur det kommer sätta sig i mitt "betyg".


Du kan byta gymnasieskola vanligtvis. Vet inte hur det funkar om du redan har gått dina tre år. Fråga rektor/syo, de lär veta.

Hur lyckades du sakna 450 p? [shake]
Ingemarsdotter:

Du kan ju läsa upp dem på komvux lika gärna. Det hela beror nog på anledningen/-arna till att det gått så "dåligt" för dig i gymnasiet. Har det hänt något, eller har du svårt för att plugga?


det bara blev lite hemskt med betygen. Jag vill bara läsa upp dem inget mer.
framtidstron är död:

Efter man fyllt 18, tror jag det är, får man inte börja gymnasiet längre utan hör till komvux så du får därför inte heller byta skola. antingen går du kvar på samma skola, eller så går du på komvux.


min kompis går sitt fjärde år nu och han är lika gammal som mig (19) fast han ansökte väl tidigare. Man får väl inte börja i gymnasiet om man är 20 år? Menar du att jag inte får börja i gymnasiet för att jag har slutat och är över 18 år?