Forumet - Läsa fysisk tidning VS läsa nätupplagan

Läsa fysisk tidning VS läsa nätupplagan

744 1 37
Ett ganska hett och aktuellt ämne nu i vår digitaliserade värld, är tidningens framtid. På många håll runt om i världen ser man att de mest etablerade tidningarna söker sig till alternativa inkomstkällor då försäljningen av fysiska upplagor drastiskt har minskat. En förklaring till detta är gissningsvis att man via webben får tillgång till i princip samma material, men utan att behöva betala för det. Kanske anses det också är mer praktiskt att kunna ha allt i en bärbar liten apparat.

Men, vad anser ni, fellow UM:are? Gillar ni att kunna stryka fingrarna mot det välbekanta pappret med pipan i mungipan, så som farfar gjorde på sin tid? Eller ska det vara snabbt, smidigt, modernt och framåtskridande a la internet/appar?

Spana också in:

Chibibbi:

Nu lämnar vi stenåldern! (nätupplaga) (Du röstade på detta alternativ)


Jag kan se många fördelar med båda delar, bland annat så är det väldigt ignorant att anta att alla har apparat med internetuppkoppling, dom som inte har är ju rätt bundna till att läsa den fysiska tidningen.

Men, samtidigt så är det lättare att hitta bland en stor uppsjö av nyheter på en nättidning, eller, det skulle kunna vara iallafall, en får tillgång till nyheter om andra delar av landet lika lätt som sin egna. En slipper en massa sidor som en inte läser, typ sporten i mitt fall, och sedan så går det inte åt en massa papper som bara används för att läsa i typ, max en månad eller något sådant.

Men ja, tror inte vårt samhälle är redo att ta ett steg in i en ännu mer digitaliserad värld ännu.
g*nus:

Har inte ens någon sådan apparat jag använder som jag kan läsa sådant i, tycker bara att de är otympliga och dyra.


Hur ansluter du dig till UM om du inte har en apparat med internetuppkoppling? Eller kanske missförstår dig. Eller så missförstår vi varandra kanske, jag vet inte.
Chibibbi:

Jag är old school (fysisk tidning) (Du röstade på detta alternativ)


Jag läser lokala dagstidningen först på morgonen då det är viktigt att hålla koll på hur det går för Falu BS i allsvenskan samt om det siktats någon Varg nära Insjön som en uppretad pöbel vill ha död på. Senare under dagen läser jag sportbladet (vanligtvis på nätet) och ibland DN på nätet om jag vill få lite seriösa nyheter.