Forumet - Laga nåt med bönor i under veckan

Laga nåt med bönor i under veckan

930 0 11
Ska laga nåt med bönor i under veckan. Känner att jag har glömt bort att de finns och att de utgör en bra proteinkälla (behöver nog få i mig mer av det...). Problemet är bara att jag saknar bra recept, så om ni vore så gulliga att ge mig några vore det riktigt, riktigt snällt och bra för mig både kroppsligt och själsligt.

Vegetariskt eller veganskt, ingen chili con carne eller liknande...

Spana också in:

Vita bönor i egen tomatsås är gott

1 portion

Ingredienser
Matfett
100g vita bönor
1 burk passerade tomater
1-1 ½ dl vatten
En halv gul lök
1 msk garlic paste
Färska kryddor
Salt
Peppar

Gör så här
Finhacka löken och fräs den 1 minut i matfett på mellanhög värme. Därefter tillsätt de passerade tomaterna och blandade i vattnet. Låt de koka några minuter. Tillsätt bönor, garlic paste och salta och peppra. Låt de koka 5-10 minuter ha i eventuellt mer vatten om de behövs.  Finhacka färska kryddor efter behag tex persilja eller koriander. Servera.

Man kan givetvis använda färska tomater men då måste man skålla dem och mixa dem.

Lounge: haricot verts som receptet säger! jättegoda bööönor, inte ens särskilt bönigt då de inte är mjöliga och runda. mer som grönsaker. men man kan nog ersätta haricot vertsen med mycket!
Haha, har käkat det en del men helt missat att det är en bönsort. Tänkte att receptet nog skulle kombineras med valfri bönsort. *facepalm*

Är haricots verts lika proteinrikt som säg sojabönor? Googlar...