Forumet - Lågkonjukturen - när vänder den?

Lågkonjukturen - när vänder den?

664 0 19

Spana också in:

det ser inte bra ut. spanien är på väg ner i en dipp som blir svår att bryta utan att gå ut ur euro-samarbetet. ifall deras banker fallerar, vilket händer just nu, är det troligt att de i det långa loppet inte kan räddas av ecb. inga stödpaket är stora nog för ett land som spanien och räntan på spanska stadsobligationer är nu återigen väldigt hög, vilket betyder att de har svårt att hitta privata investerare som tror på en långsiktig uppgång. vidare säljer utländska investerare sina andelar. det här kommer sprida sig mer och är långt från över.

även sverige är problematiskt. 82 % av vår bnp utgörs av privata skulder, vilket är den enskilt största förklaringen till att våra statsfinanser har sett bra ut genom den hittillsvarande krisen. denna skuldsättning är dock beroende av ständigt ökande bostadspriser, och de verkar inte stiga så mycket mer. vår bostadsbubbla kommer spricka, många stå med stora skulder, och antingen måste svenska staten då skuldsätta sig för att kunna rädda sin befolkning eller förlora sin inhemska köpkraft samtidigt som omvärlden har förlorat sin. en fallande svensk krona kommer hjälpa lite, men inte befolkningen. vi kommer troligtvis få se försämrad välfärd, färre jobb och dyrare varor.
Anura:

Studera?


Hmm, har sökt in till en 6 veckors svets-utbildning som startar i augusti. Så kommer jag med där så kanske jag lyckas få arbete i år.

Nej, något teoretiskt skit som Svenska A eller dylikt vägrar jag att läsa. I sådant fall får de styra om ämnena så att man inte tvingas läsa massa onödigt skräp som litteraturhistoria & trams.
Dan_the_ironman:

WIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEE!


ifall man tar med peak oil i prognoserna blir det tio gånger roligare!

jag gillar eskatologisk nationalekonomi. vem behöver zombie-filmer, liksom. fast det kommer inte bli någon plötslig undergång, bara svårmärkbara försämringar. typ som när rom föll. ifall de här teorierna ens stämmer.