Forumet - Låglaktos bättre än vanlig?

Låglaktos bättre än vanlig?

403 0 24
Bara en enkel fråga, någon som vet vad som är bäst alltså dvs. om man har en låglaktosmjölk "mellan" och en vanlig mellanmjölk vilken är då bäst. Har hört att det är mättade fetter (som man ska få i sig i LITEN mängd) i mjölkprodukter och jag dricker väldigt mkt mjölk, någon som vet om det är nyttigare fetter i låglaktosmjölken?

Vilken är nyttigast? är det samma sorts fetter i låglaktos? Någon som vet! [surprised]

Spana också in:

Laktosintolerans eller överkänslighet mot laktos (mjölksocker) orsakas av relativ brist på enzymet laktas och är ett normaltillstånd för en majoritet av världens vuxna befolkning. Detta enzym bryter ner laktos till de enkla sockerarterna glukos och galaktos. Vid enzymbrist bryts laktosen istället ner av tarmbakterier, vilket leder till buksmärtor, gasbildning och diarré.

Det händer att laktosintolerans förväxlas med riktig mjölkallergi, vilket är felaktigt. Överkänslighet för laktos är ingen allergi, eftersom det inte bildas några antikroppar i blodet mot laktos. Till skillnad från glutenintolerans blir tarmen hos en laktosintolerant inte skadad efter att man fått i sig laktos.
malinn:

Okej, så vilken är bäst ? Alltså om man inte är känslig mot laktos dvs. Är vanlig mjölk bättre? Fattade inte riktigt din "story" hehe!


Nä laktosfri mjölk är ju bättre, men skulle man som laktosintolerant få i sig laktos ändå så blir inte reaktionen lika stark som hos någon med glutenallergi.
Innan min laktosintolerans växte bort när jag var tolv år så fick jag kramp i magen och ett väldigt illamående efter att ha fått i mig vanliga mjölkprodukter, men då fanns det tabletter kommer jag ihåg som jag kunde äta en halvtimme innan jag åt laktosprodukter.
Ju mer man håller sig borta från det ju snabbare växer det bort har jag hört.