Forumet - lagligt?

lagligt?

2788 1 14
Ok så jag var med om något skumt idag. Jag var i ett väntrum och såg en gubbe med en ''FH'' tatuering på bakhuvudet. Denna gubben satt framför mig två rader fram och när han skulle gå mot dörren så fick jag syn på en såndär (hakkors) eller vad det heter på hans arm. Detta hände inte i Sverige dock. Hursomhelst han gjorde ingenting olagligt men det var jag som blev chockad. Denna tråden handlar ingenting om hat utan jag ville bara skriva ut det eftersom det triggade mig lite sådär chockad. Iallafall jag undrar vad ordet *FH* står för. Är det någon som vet det? Är detta lagligt?

Spana också in:


jänkaren: Hakkorset eller svastikan har funnits långt innan Adolf Hitler och nazismen var påtänkt. Finland har bland annat använt symbolen som ett flygvapenmärke under finska inbördeskriget 1918 som en lyckosymbol. Läs mer på Finlands flygvapens igenkänningstecken.

För övrigt symbolen laglig enl artikel i Sveriges Radio.

1024px-Lentosotakoulun_lippu.svg.png


har den fortfarande betydelse för flygvapenmärke eller har den ändrats till ett hot sedan nazism blev till?

vincebruh: har den fortfarande betydelse för flygvapenmärke eller har den ändrats till ett hot sedan nazism blev till?
Enl Wiki (och länk ovan) - På grund av den omorganisation som Försvarsmakten gjorde under åren 2012 och 2015, kom Flygkrigsskolan att avvecklas. Skolan utgick från och med den 1 januari 2015, då den nya organisationsstrukturen i Försvarsmakten trädde i kraft.