Forumet - Lagligt??

Lagligt??

3698 0 20
Okej såhär är det. Mår skit, är en deprimerad ätstörd liten typ, men min mamma står inte ut med mig längre och tänker tvinga mig betala en summa varje månad för vad jag kostar. Är under 18 och gåt i 9an eller ska igentligen gå.. men jag har ingen inkomst och har ingen transport för att kunna tjärna pängar. Vad ska jag göra är det ens lagligt att be en 16 åring betala hyra till ens egen familj?? Får ju lixom intr barnbidraget av mina föräldrar och jag tjärnar inget.. ingen vecko eller månads poäng heller, vad ska jag göra..?

Memklnkv: Okej såhär är det. Mår skit, är en deprimerad ätstörd liten typ, men min mamma står inte ut med mig längre och tänker tvinga mig betala en summa varje månad för vad jag kostar. Är under 18 och gåt i 9an eller ska igentligen gå.. men jag har ingen inkomst och har ingen transport för att kunna tjärna pängar. Vad ska jag göra är det ens lagligt att be en 16 åring betala hyra till ens egen familj?? Får ju lixom intr barnbidraget av mina föräldrar och jag tjärnar inget.. ingen vecko eller månads poäng heller, vad ska jag göra..?
Den där kan inte stämma 

Spana också in:


wineing: nej, det är inte lagligt, din vårdnadshavare har försörjningsplikt tills du är 18 eller, om du väljer att gå gymnasiet, tills du är 21. hon står för dina kostnader. det är därför barnbidraget finns. finns det annan problematik i hemmet eller vad är det du gör som kostar pengar?
Gör inget dom kostar pängar. Är aldrig utanför huset typ äter intr mycket, använder internätt inprinsip de, men hon tycker jag ör jobbig som inte vill hp gymnasiet eller något.
Två frågor - 1. vem får och tar hand om barnbidraget och studiebidraget idag? 2. hur mycket vill din mamma att du betalar varje månad?

Rent juridiskt är dina föräldrar dina vårdnadshavare och har försörjningsplikt på dig fram till den dag du fyller 18 år. Om du däremot får hela barnbidraget och hela studiebidraget så kan naturligtvis din mamma be dig bidraga med några hundra kronor i månaden. Inte till hyra men däremot ex om ni vill ha extra snabbt bredband eller annat som ligger utanför den obligatoriska försörjningsplikten.

stoner: Två frågor - 1. vem får och tar hand om barnbidraget och studiebidraget idag? 2. hur mycket vill din mamma att du betalar varje månad?

Rent juridiskt är dina föräldrar dina vårdnadshavare och har försörjningsplikt på dig fram till den dag du fyller 18 år. Om du däremot får hela barnbidraget och hela studiebidraget så kan naturligtvis din mamma be dig bidraga med några hundra kronor i månaden. Inte till hyra men däremot ex om ni vill ha extra snabbt bredband eller annat som ligger utanför den obligatoriska försörjningsplikten.
Ja precis men min mamma får barnbidraget men get inte det till mig. Då måste jag jobba ihop egna pängar.. hur har ingen bil hår knappt några bussar från vart jag bor. Min mamma vill att jag ska betala 2500 kr i månaden..

Memklnkv: Ja precis men min mamma får barnbidraget men get inte det till mig. Då måste jag jobba ihop egna pängar.. hur har ingen bil hår knappt några bussar från vart jag bor. Min mamma vill att jag ska betala 2500 kr i månaden..
2,5K kronor i månaden? Är kärringen helt galen? Jag rekommenderar dig att ta kontakt med en kurator eller liknande på skolan.

En sak vore om du får både studiebidrag och barnbidrag och din mamma vill att du bidrar med några hundra kronor i månaden till utgifter som ligger utanför den normala försörjningsplikten, men 2,5K kronor i månaden av en 16-åring är OCKER!!! Troligen även kriminellt!?? Hur hade din mamma tänkt sig att du ska få ihop dessa slantar?
Din mamma borde lära sig Sveriges lagar. Dina föräldrar har försörjningsplikt att ekonomiskt ta hand om dig tills du är 18 år eller 21 om du går på gymnasiet. Dina föräldrar får barnbidrag (1250:- eller något) för att de har dig och pengarna ska gå till att hjälpa att ta hand om dig. Du är fortfarande ung och går i skolan och dina föräldrar är skyldiga till att hjälpa dig med bostad och mat så att du överlever. https://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rs%C3%B6rjningsplikt

Du tror inte att din mamma är spelmissbrukare? Dessa människor satsar allt och lite till i hopp om att få miljonvinster. Det finns många scenarion där människor förlorat allt de äger för att de slänger alla pengar på sitt spelmissbruk.