Forumet - Lån från banken

Lån från banken

3275 0 26

Spana också in:

vet inte om detta är rätt forum att diskutera bankaffärer och vuxensaker på[blush]

men du kan ju ta det lånet och sen nåt såntdär lån på typ citibank så blir det ju typ 400 totalt[cute] eller så finns ju bluestep som typ ska ge alla så mycket lån man vill men då får du ju betala insane ränta tror jag[sad][blush]
Minns inte exakt vad jag tjänade när jag ansökte om lägenhetslån men tror det var runt 19 000 - 20 000 kr i månaden före skatt. Ansökte om lånelöfte för 1 miljon har jag för mig och fick det.

I slutändan så lånade jag dock bara en halv miljon, tog lånelöftet med lite marginal då jag inte visste exakt vad min kommande lägenhet skulle kosta samt att jag jobbade i ungefär två års tid innan jag köpte den och under dessa två år sparade ungefär 80% av lönen varje månad till min kommande lägenhet.

Så hade väl en 250 000 kr sparade eller något liknande när jag väl skulle köpa den (hade tidigare även sparat en del pengar från sommarjobb och liknande under min uppväxt samt att jag sparade någon tusenlapp eller två i månaden av studielånet när jag pluggade).

Det som brukar vara viktigt för dom är om man har fast tjänst har man någon form av tidsbegränsad anställning/vikariat så får du i regel låna klart mindre eftersom det då blir betydligt osäkrare för dom hur din betalningsförmåga kommer att vara när anställningstiden går ut.
katarsis:

Det viktigaste när jag skulle få lån till lägenhet var hur mycket jag hade sparat i förväg. Jag tjänar 20.000 i månaden med ett fast jobb och hade sparat 15% av vad lägenheten skulle kosta. Då fick jag ett lån på en miljon.


Förlåt jag menade förstås första personen som krev tråden,,,