Forumet - lång av att gymma?

lång av att gymma?

1763 0 22

Spana också in:

W944:

hejsan jag har läs att mab kan blir lång av att gymma är de sant?


Du blir snarare kortare av det. Däremot har jag för mig att viss forskning tyder på att du kan bli längre av att dricka två glas mjölk om dagen, och med yoga kan man, vad jag hört, växa 6 cm på 5 år.
Lille_Marx:

Nej, men du kan bli kortare.[y]


Nej*

fridut:

det var nog något av det dummaste jag hört...


Varför då? Är alla så oallmänbildade, JA du kan bli längre av att gymma, Oftast inte så stor skillnad men ja du kan bli längre då benet blir starkare och lite större, har gjort mycket research på detta.

Emmelipemmeli:

Du blir snarare kortare av det.


Nej** Du blir inte kortare av att gymma och du stannar oftast inte i växten, du kan endast växa om inget annat av att gymma (det gäller alla övningar, även om du bär på 300 kilo rakt över dig.

MEN det som kan få dig att sluta växa är att om du skadar dina växtplattor (vet ej vad dom heter på svenska, Growth Plates tror jag dom heter på engelska) så att dom inte kan göra det dom ska för att få dig att växa men det händer inte ofta. Så nej Myten om att gymma stannar en i växten är just det, en myt.JA du kan växa av att gymma (beror helt på dig och ditt liv)
NEJ du kan inte krympa eller stanna i växten om du inte skadar dina "Växt plattor"
Det handlar om kost och gener.

http://www.youronlinefitness.com/Fitness_Articles/common_fitness_myths_exposed.p...

Där kan ni läsa om myter inom styrketräning, som att man inte slutar växa.

''This myth just won't die. The truth is that height is predetermined by your genetics, not by lifting weights. As Dr. Siff says “Don't believe any tales about resistance training making you shorter or prematurely closing the growth centres of the bones.''

Du blir inte längre av det heller.