Forumet - LCHF? Äta fett

LCHF? Äta fett

700 0 44
Hej!
Jag har precis börjat (ca 2 veckor sedan) men en ny "diet" eller vad man ska kalla det för, som heter LCHF - Low carb high fat. Dieten går ut på att äta allt som vanligt förutom kolhydrater och ersätta kolhydraterna med fett. Eller rättare sagt äta så lite kolhydrater som möjligt. Min max gräns är till exempel 5 kolhydrater per 100g.

Fick reda på det här från några vänner i Stockholm och de hade gått ner mer än 1kg på vecka, jo visst det går segt men det funkar verkligen. Jag har själv gått ner 3kg på ca 2 veckor. Hur härligt som helst. Man mår verkligen bättre och sötsuget försvinner efter typ en vecka.

Jag undrar om det är någon mer än jag som äter såhär? :o
Skulle vara kul att veta! :)

Länkar en sida här om någon är mer intresserad att läsa om det, det är iofs wikipedia som suger men det mesta stämmer väl i guess! :)

http://sv.wikipedia.org/wiki/LCHF-metoden

Spana också in:

z i n:

Varför äta så lite kolhydrater?


Eftersom jag vill bli smal och antagligen bli av med fettet så hjälper inte kolhydrater så speciellt mycket. Kolhydrater försvinner om du utför högaktivitet grejer som en elitidrott eller något liknande. Fettet bränner jag genom att göra lågaktivitet saker som att bara gå ut och gå m.m. Fettet sätter sig inte som kolhydraterna gör heller. Nu orkar jag inte läsa igenom allt för att förklara, men kolhydrater fastnar liksom på riktigt medans fettet hänger löst någonstanns i kroppen och gör därför att det lossnar lättare än vad kolhydrater gör. Låter helt cp när jag förklarar men du får läsa mer på den där länken om du inte fattar.

Kolhydrater är socker och stärkelse vilket ingen människa mår bra av egentligen. Vi människor är inte byggda för att äta kolhydrater.
B3ck1e:

" Teoretisk bakgrund "


Visst är det positivt för hälsan att äta en relativt fet kost och visst är snabba kolhydrater inte bra för blodsockernivåerna men att helt utesluta även långsamma kolhydrater om man vill gå ner i vikt tycker jag inte låter så smart. Hjärnan och kroppen arbetar ju bäst med glukos som energikälla så blir man inte rätt slö av inte äta kolhydrater?

Sedan så mättar ju kolhydratsrika livsmedel som potatis, havregryn, ris osv väldigt mycket per kalori vilket ju är bra om man vill gå ner i vikt och har svårt att hålla sig på energiunderskott.
B3ck1e:

Kolhydrater är socker och stärkelse vilket ingen människa mår bra av egentligen. Vi människor är inte byggda för att äta kolhydrater.


Stärkelser mår man visst bra av, de är inte lika nödvändiga som fett och protein men att basera en del av sitt energiintag på kolhydrater är inget som kroppen mår dåligt av.

När jag vill gå ner i vikt så drar jag bort ungefär 500 Kcal per dygn ifrån mitt kolhydratsintag, men jag stryper det inte helt, eller så mycket som du gör och det fungerar bra för mig. Jag får svårt att prestera bra på träningen och i skolan om jag inte äter kolhydrater.