Forumet - Legalisera alla droger?

Legalisera alla droger?

15120 0 103
Jag anser att vi bör avkriminalisera eller legalisera alla typer av droger. Varje människa ska få göra vad man vill så länge de inte skadar någon annan. Skadar man någon tar man ansvar för det själv. Hamnar någon i missbruk är detta såklart dåligt, men då ska personerna få vård, hamna på sjukhus, få tala med psykolog - men inte bli stämplade som kriminella och därefter straffade. Personer med missbruk är de så lever på den absoluta botten av samhället. De mest utsatta. Ofta utan jobb, ofta utan någonstans att bo. Att straffa dessa med böter, fängelse och andra sociala straff som en dom innebär är direkt inhumant!  Vi måste sluta stämpla missbrukare som brottslingar. Personerna behöver vård.

Frihet.
Ansvar.
Ta hand om missbrukare - stöt inte ut!

Ska vi avkriminalisera och legalisera användandet av droger?
Motivera ert svar!

Ska vi legalisera alla droger?

Senast ändrad 4 Jun 2014, 09:13 av André Vifot Haas

Spana också in:

En avkriminalisering borde ju gå till på så sätt att det istället blir staten som säljer drogerna i systembolag. Att sälja illegalt kan fortfarande vara olagligt. Missbruk kommer fångas in.

Detta leder till att fler människor kan få vård och tas hand om istället för att bli stämplade som brottslingar. Det skulle också göra kriminella gäng livnärar sig på drogförsäljning helt skulle bli utkonkurerade av staten. Staten (vi medborgare) skulle i sin tur kunna tjäna pengar på försäljningen.

Fantastiskt bra!

Kudhos: Legalisera, sen reglera.
Precis! Staten tar hand om försäljningen. Illegal försäljning förblir olagligt. Staten tjänar pengar. Missbrukare stöts inte ut ur samhället. Kriminella utkonkureras.

reben: nä 
motivering överflödig
Du tycker om att personer på samhällets botten stämplas som kriminella, får sitta i fängelse, och bara kommer längre och längre bort från samhället, därmed också längre in i missbruk.

Vi ska inte straffa folk som hamnar i missbruk.
njä pga tänker mig att det då blir lättare för ungdomar att komma åt. precis som när korkade föräldrar tror att det är en bra grej att köpa ut åt sin unge så att hen inte kommer att dricka annat. men jag ser ju ändå ett problem med kriminaliseringen och hur vi behandlar missbrukare. roten till missbruk mångas måste vi ju ta itu med känner jag, och den är ju utanförskap, havererande inom vård/skola etc.

isola: njä pga tänker mig att det då blir lättare för ungdomar att komma åt. precis som när korkade föräldrar tror att det är en bra grej att köpa ut åt sin unge så att hen inte kommer att dricka annat. men jag ser ju ändå ett problem med kriminaliseringen och hur vi behandlar missbrukare. roten till missbruk mångas måste vi ju ta itu med känner jag, och den är ju utanförskap, havererande inom vård/skola etc.
Tror inte föräldrar ser heroin som samma drog som 3 st 4,5 cider. Och ba " Om alla andra kidsen ska injicera heroin i pungen så MÅSTE ju du också få göra det."

MEN VAD VET JAG

isola: njä pga tänker mig att det då blir lättare för ungdomar att komma åt. precis som när korkade föräldrar tror att det är en bra grej att köpa ut åt sin unge så att hen inte kommer att dricka annat. men jag ser ju ändå ett problem med kriminaliseringen och hur vi behandlar missbrukare. roten till missbruk mångas måste vi ju ta itu med känner jag, och den är ju utanförskap, havererande inom vård/skola etc.
Ungar kommer säkert få svårare att få tag på drogerna. Alla de ungdomar som sysslar med droger köper ju just från folk med koppling till kriminella, folk som hade konkurerats ur med en statlig försäljning. Sedan kommer det ju alltid finnas ungar som får tag på det ändå, men då troligtvis på ett bättre sätt. Jag ser hellre att våra 16-åringar röker cannabis som deras farbror köpt ut åt dem, än att de röker cannabis som de tvingats kontakta en kriminell person för att få.

Folk kommer alltid hamna i missbruk. Att kriminalisera och sätta människor i fängelse ökar bara chansen till att de är kvar i missbruket. Ifall någon en gång testar på cannabis och döms för detta är dens chanser till ett normalt liv med arbete kraftigt försämrat, för EN CANNABISRÖKNING! Det är kriminaliseringen som skapar utanförskap och förhindrar missbrukare, eller folk som bara testat på, att kunna leva ett vanligt liv!