Forumet - Legalisera andra droger än cannabis?

Legalisera andra droger än cannabis?

9144 1 170

Vad tycker ni om detta? Tycker ni att vi borde legalisera saker som kokain, amfetamin, heroin osv.? Jag säger såhär, om en så pass farlig drog som alkohol kan vara lagligt, varför kan inte kola vara lagligt isåfall?

Nu vill jag höra era tankar.

Senast ändrad 16 Oct 2013, 10:40 av André Vifot Haas

Spana också in:


mynona:
Du menar ungefär: tillstånd att ta droger under förutsättning att man de tars ansvarsfullt, dvs begränsning av hur ofta man kan få köpa dem för att undvika risk att bli beroende genom att använda dem för ofta, och liknande restriktioner? 
ja det är ett alternativ som jag ser en rätt stor realism i
Tycker inte att de bör finnas ännu en till inkörsport till något beroendeframkallande för tillfället. Tycker vi borde ta tag i de faktiska problemen först & sedan se över hur det skulle vara i ett samhälle där cannabis är fullt ut lagligt. 
Jag menar, även om du och dina vänner skulle hantera det bra så är det inte säkert att andra personer i samhället skulle göra det!
Vissa kritiserar med att ''alkohol är också droger, om det är lagligt så borde även cannabis få vara lagligt'' Men när ni använder detta argumentet så tror jag snarligare att regeringen kommer vilja ta bort alkoholen istället för att legalisera cannabis (även om dem aldrig hade lyckats med det)