Forumet - Legalisera fildelning på UM.se

Legalisera fildelning på UM.se

2898 0 71
Ungdomar.se är en plats fylld av den generation som fildelar mest av alla, och ändå har vi en moderatorkår som har förbjudit till och med att prata om var man kan fildela. Även om jag förstår att sajtens ägare inte vill att sidan ska förknippas med fildelning så borde det ju rimligtvis vara tillåtet för oss att åtminstone länka till var man kan ladda ner. Givetvis går det ju att kontrollera så att det inte blir tusen trådar om nedladdning, genom att starta "STORA FILDELNINGSTRÅDEN" eller dylikt, där det behövs.

Varför inte, lixx?

You heard me.

Spana också in:

Jag betvivlar starkt att det kommer att göras en sådan samlingstråd, men jag skulle personligen gärna se att det fanns en. Jag vet att nedladdning av upphovsrättsskyddat material är illegalt och whatnot, men med tanke på att det idkas vida och att det görs en massa tramstrådar som måste raderas/låsas/varnas för varenda gång tror jag att det är lika bra att släppa lös diskussionerna i en stor tråd, som TS föreslår.

Vän av ordning på rad 14 opponerar sig: "Men då kan vi väl lika gärna göra en samlingstråd om hur man bäst mördar någon, ditt anarkistiska ärkesvin?". Nej, för det faller under uppvigling el. anstiftan och är mot lagen. Att tipsa om illegal fildelning, däremot, är inte illegalt. Etiskt betänkligt på sin höjd, men å andra sidan tillåts ju folk under 20 diskutera alkohol, som de lagligt sett inte får ha tillgång till, så att eh...jorå.
UnclePadda:

Etiskt betänkligt på sin höjd, men å andra sidan tillåts ju folk under 20 diskutera alkohol, som de lagligt sett inte får ha tillgång till, så att eh...jorå.


Det är olika brott ja, men vill även poängtera att folk under 20, och under 18 visst får ha tillgång till alkohol... de som inte är tillåtet är att sälja det till dom vilket utgör en stor skillnad.
UnclePadda:

Av egen erfarenhet kan sägas att polisen varit framme och hällt ut en modest Xide en gång i tiden. Kanske är det olagligt för dem under 20 om det är på allmän plats?


Nej alltså, hade det varit olagligt så är det straffbart etc... polisen gör det för "ditt eget bästa" du får liksom inte ha de men är inte olagligt.
Issen:

men är inte olagligt.


Ah, okej. Men jag vill argue att det är minst lika etiskt betänkligt att tillåta diskussioner om hur man lättast blir packad och dyl. som det är att diskutera hur man lättast tankar hem Sims 3 utan alltför mycket problem. Och att, då det ena tillåts, även det andra ska tillåtas.
Anarkandi:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Eftersom det inte är säkert att det är illegal fildelning det rör sig om, och eftersom vi annars lika gärna kan förbjuda google och andra sökmotorer ifall Pirate Bay och dylikt ska vara förbjudet, så är det bara fånigt att man inte får göra det.
TheSpookyMan:

Eftersom jag själv håller på o filmar mycket o sprider filmerna fritt på nätet så är det naturligtvis en klar nackdel att inte UM tillåter fildelningslänkar. [sad]


Om det är du själv som är upphovsman till filmerna och inte har något emot att de laddas ner så är det inte förbjudet.