Forumet - Legalisering av prostitution

Legalisering av prostitution

474 0 74
Jag anser att det vore för det bästa om man legaliserade prostitution i Sverige. Om man legaliserar det så blir det mycket lättare att kontrollera och reglera det med lagar och bestämmelser. De som vill hålla på med prostitution får göra det. Om någon inte har något emot att ha sex med andra människor för pengar, så varför inte?

Jag tycker även som alla andra att folk ska absolut inte bli tvingade till att prostituera sig, men det är ju just det laglig prostitution kommer att förhindra. Om det vore lagligt med prostituerade så hade man kunnat bilda företag som skötte det på ett bra och professionellt sätt.

Det första som hade varit bra med laglig prostitution skulle vara att folk som är väldigt desperata efter sex (som kanske hade blivit våldtäktsmän annars) skulle kunna tja, lätta på trycket. Jag säger inte att det skulle förhindra alla våldtäkter, det finns sjuka människor som våldtar för andra anledningar, men om det finns en chans att det minskar våldtäkter så är ju det bara positivt. För det andra så skulle antalet människor som blir tvingade till prostitution minska. Jag menar, om du är desperat efter sex och bestämmer dig för att söka upp en prostituerad, vad väljer du helst mellan ett stort företag där allting går rent och snyggt till eller någon tjej som har blivit tvingad att ragga upp män på gatan? Om man hade legaliserat prostitution så hade man kunnat kontrollera arbetsansökningar och sådant och sett till att alla prostituerade är det frivilligt. Och om man dessutom gör det olagligt att köpa prostituerade som inte gör det frivilligt så kommer folk att köpa prostituerade från ett företag där de vet med säkerhet att det är lagligt.

Eftersom folk inte hade köpt prostituerade som tvingats bli det så hade folk som tvingar människor att prostituera sig gått ur konkurs. Alltså hade de inte haft någon anledning till att tvinga människor att prostituera sig längre.

Jag ser inget direkt negativt med det. Låt höra allas åsikter.
Mr You:

Är inte koppleri rätt likt mutor? Och i sådana fall, hur är det bra? Om inte så förklara gärna vad det är.


kopleri är att ta emot pengar från prostitution.

i sverige så är det ett brott, om horan betalar skatt för sin tjänster så blir skatteverket skyldig för kopleri [bigcheers] svenskt rättssystem i sina bästa dagar.

Spana också in:

Nej. Inte i ett samhälle där arbetslöshet och ekonomisk desperation skulle kunna driva folk till att sälja sig själva.

Ytterst få människor väljer att sälja sex annat än som nödlösning på ekonomiska problem, tänk då om du t.ex. är lågavlönad sjuksköterska med höga studieskulder och du knappt har råd att betala din bostad och snart måste flytta, så dyker där upp ett företag som erbjuder ett extrajobb med hög lön vilket skulle ge dig möjlighet att betala av skulderna och behålla din bostad. Eller tänk att du är arbetslös, som arbetsmarknaden ser ut idag tvingas du söka alla lediga tjänster för att få ersättning. Då skulle du ju även tvingas söka som hora/gigolo.

I ett samhälle där ekonomiskt tvång och arbetslöshet inte existerar så skulle jag hålla med, men det samhället finns inte.
Hando:

Man vet ju aldrig, finns ju vilka troll som helst på nätet


Det är visserligen sant.

God Konsument:

Nej. Inte i ett samhälle där arbetslöshet och ekonomisk desperation skulle kunna driva folk till att sälja sig själva.


Men om man skulle se på prostitution som vilket yrke som helst så är det ju inte särskilt annorlunda än sjukarbetare som tvingas ta andra skitjobb för att täcka sina skulder. Vilket de väljer är ju deras val. Om de skriver under ett avtal att de gör det av fri vilja så är ju det deras val och de får ta konsekvenserna av det. Jag säger inte att om man legaliserar prostitution så kommer det strömma in folk som vill bli prostituerade över allt annat i hela världen, men om man väljer att arbeta som det så är det ju ens eget val.
ennie:

Hur är det inte bättre än att bli av med sin bostad?


Att man tvingas sälja sin kropp för att överleva är något man ganska säkert kommer att lida stora psykiska skador av, större än vad man skulle göra som bostadslös. Det skulle mer eller mindre innebära att man blir våldtagen i och med att man tvingas till samlag mot sin vilja.

Mr You:

Men om man skulle se på prostitution som vilket yrke som helst så är det ju inte särskilt annorlunda än sjukarbetare som tvingas ta andra skitjobb för att täcka sina skulder.


Vilket är förjävla illa det med, men att sälja sex och städa lokaler eller liknande skulle vara likvärdigt är bara fånigt. Det är som att säga att våldtäkt och misshandel är lika illa eftersom att båda ger fysiska skador, men våldtäkt ger i de flesta fall även stora psykiska skador.

Sex är inte vad som helst, det är den närmaste kontakt du kan få med en annan människa och påverkar dig psykiskt rejält mycket mer än t.ex. städning.

Mr You:

Vilket de väljer är ju deras val. Om de skriver under ett avtal att de gör det av fri vilja så är ju det deras val och de får ta konsekvenserna av det. Jag säger inte att om man legaliserar prostitution så kommer det strömma in folk som vill bli prostituerade över allt annat i hela världen, men om man väljer att arbeta som det så är det ju ens eget val.


Nej, du tvingas till det av ekonomiska skäl och då är det inte ett fritt val. Det här är något som i princip bara kommer att drabba fattiga människor som väljer det av desperation och som nödlösning. Jag tycker inte att de fattiga ska bli överklassens horor även bokstavligt talat.
EVIL_GENIUS_IS_BACK:

Hur blir det ett tvång bara för att möjligheten finns?


Om du inte får något av de andra jobben och bara det finns kvar tvingas du även att söka dit om du inte vill bli av med din ersättning? Det kallar i alla fall jag ett tvång eftersom att man annars hamnar i en ännu värre kris än vad det redan innebär att bara vara arbetslös.
Mr You:

Jag anser att det vore för det bästa om man legaliserade prostitution i Sverige.


Jag anser att folk i din ålder inte borde bry sig om att fundera över sådana här saker. Självklart tycker du att prostitution borde vara lagligt. Du är 15, dina hormoner säger åt dig att knulla med första bästa jävla hål i väggen.
God Konsument:

Nej, du tvingas till det av ekonomiska skäl och då är det inte ett fritt val.


Ingen tvingar dig till det. Visst, du kan bli pressad till det p.g.a. ekonomiska proble, men i slutändan så är det ett val du gör själv. Om du tycker att det är ohederligt och inte vill göra det så kan du ju ta ett annat jobb. De klarar sig ju nu så varför skulle de inte kunna få samma jobb de får nu bara för att möjligheten att bli prostituerad skulle finnas?
God Konsument:

Om du inte får något av de andra jobben och bara det finns kvar tvingas du även att söka dit om du inte vill bli av med din ersättning?


God Konsument:

Att man tvingas sälja sin kropp för att överleva är något man ganska säkert kommer att lida stora psykiska skador av, större än vad man skulle göra som bostadslös. Det skulle mer eller mindre innebära att man blir våldtagen i och med att man tvingas till samlag mot sin vilja.


De som väljer att jobba som massöser behöver inte ställa upp på de oacceptabla krav som kunderna har och prostitution kan skötas på exakt samma sätt.
Mr You:

Ingen tvingar dig till det. Visst, du kan bli pressad till det p.g.a. ekonomiska proble, men i slutändan så är det ett val du gör själv.


Det är ett val du gör själv om du mördar någon för att han med pistolen mot ditt huvud säger åt dig att göra det, men jag tycker inte att du kan hållas ansvarig för dina handlingar i den situationen på samma sätt som du kan ifall du går ut och hugger ner nån på stan utan att pressas till att göra det. [rolleyes]

Mr You:

Om du tycker att det är ohederligt och inte vill göra det så kan du ju ta ett annat jobb.


Jo för det är ju verkligen så arbetsmarknaden ser ut? Man går bara ut och säger "tjosanhejsan, här ska jag jobba!" så får man ett jobb? [tired]

Det kommer inte alltid finnas ett annat jobb eller en annan utväg, därför är det ett tvång. Det kan i många fall bli sälj-din-kropp-eller-svält-scenario.

Mr You:

De klarar sig ju nu så varför skulle de inte kunna få samma jobb de får nu bara för att möjligheten att bli prostituerad skulle finnas?


Vadå "de klarar sig ju nu"?

Nu hittade jag ingen nyare fakta, men i mars år 2005 var ca 250 000 personer arbetslösa i Sverige. Nu med finanskrisen beräknas ca 9% av vår befolkning bli arbetslös om jag inte minns fel. Det finns inte jobb till alla och därför går det att tvinga in dig i ett arbete du inte vill ha.
God Konsument:

Att man tvingas sälja sin kropp för att överleva


Alternativet är alltså att dö och inte att vara bostadslös? Inte ens om man tror som du, att alla som prostituerar sig får stora psykiska skador, kan väl det vara bättre? Jag är dessutom ganska säker på att det finns många som skulle klara sig undan stora psykiska skador. Varför tror du inte det? [rolleyes]