Forumet - Lekminnen

Lekminnen

8334 0 34
Hej alla, jag behöver lite läxhjälp.. Vet hur otroligt opoppis det är att försöka få hjälp med skoluppgifter på denna sida men det här handlar faktiskt inte om att ni ska göra min uppgift åt mig.

Jag ska skriva en examination utifrån ett lekminne jag har, jag ska analysera detta minne utifrån olika teorier och synsätt. Mitt problem är att jag kommer ihåg extremt lite från när jag var liten, har några små minnen av lekar men inget som är så skarpt som det bör vara för att jag ska kunna göra en vettig och givande analys. Jag skulle kunna hitta på ett minne men jag måste ha inspiration som kickar igång det, vilket jag inte har just nu..
 Så jag tar hjälp utav er, har ni ett specifikt lekminne som ni kommer ihåg och kan dela med er utav till mig som jag sedan kan skriva om och använda i mitt arbete? 


Thank you och glad valborg!
Senast ändrad 1 May 2014, 14:31 av Fingerprints

Spana också in:


MANIAC: lekte mest krig, minns att vi brukade slåss med pinnar tills någon fick ont och då gick iväg och tjurade.. 
Krig var bezT.

Fick en asfaltsbit i huvud1 en gång, vi hade stenkrig. Spräckte ögonbrynet och jack i pannan.
Men de vare värt, fick gå hem för dagen Cool

(OBS, var nog förvisso i första klass, eller andra. Inte gymnasiet alltså :pPPPp)
Har hittat på ett eget minne nu, även om era svar var intressanta att läsa så gav de mig inte riktigt den inspiration jag behövde. Men tvistade ett eget litet minne istället så det gick bra ändå!

Men ni får gärna fortsätta dela med er av kul lekminnen - de behöver inte vara från förskoletiden.

lisa20088: Var mest slag slagsmål, hehe jag och mitt 'killgäng' gick o trodde att vi var coola vi förstörde snö grotter som dom mindre hade gjort och vi 'slag' ner dom när dom kom nära xD

Annars var det när man var o spelade king, skit kul ;D 
badass xD jag och min bästis brukade förstöra kojor vi byggde i skogen med skolan x)


Jag har en videofilm från en dag på förskolan, gud vad längesedandet var jag såg den. Det var en mamma som filmade hela förskolan, pga vi skulle ha avslutning på eftermiddagen, och sedan sålde filmen till föräldrar. Jag var nog den som blev filmad mest, och den som var överallt och gjorde något. Treåriga jag stod  t ex och strök, med ett riktigt strykjärn utan någon fröken i närheten (gick på en montesoriförskola), berättade teateralistiskt för en av mina bästisar om hur jag fått mitt ärr i pannan, ledde en skock med ungar i jakten på maskrosblad till en låtsaskanin, putsade mina skor etc. 
Men jag vet inte om jag skulle sätta min unge i någon Montessoriförskola ändå. Det var nog rätt så hårt klimat, elitistiskt och krävde att barnen inte hade några svårigheter el "defekter", och ett sådant klimat tror jag inte att jag skulle vilja sätta mitt barn i.