Forumet - Leva på godis?

Leva på godis?

3757 0 29
Kan man leva på godis ? vad händer med kroppen?

Min kompis berättade om hennes mamma, att när hon var ung ville hon gå upp i vikt och åt bara godis men gick istället ner i vikt pga att hon inte orkade äta mat.

( jag vill inte leva på godis eller något sådant, bara funderat länge på detta [crazy] )

Spana också in:

Blivande_japan:

beror på hur mkt man äter![no-no]


godis innehåller mestadels socker och snabba kolhydrater hamnar ju gärna som fettreserv i kroppen, och får man då inte i sig annat måste kroppen förbränna fettreserverna och man tappar i vikt. Äter man lite godis, borde man ju ännu tidigare få näringsbrister eftersom man då mer eller mindre självsvälter sig och därigenom orsaka organen skador och viktminskning.
Ingemarsdotter:

godis innehåller mestadels socker och snabba kolhydrater hamnar ju gärna som fettreserv i kroppen, och får man då inte i sig annat måste kroppen förbränna fettreserverna och man tappar i vikt.


kroppen kan använda de snabba kolhydraterna direkt också, de kolhydrater den ej behöver blir dock fett ja.
Man kan bli fet av att äta i princip vad som helst om man äter det i fel mängder.

Att man kan bli fet av att äta bara godis (så länge de är i tillräckligt stora mängder) är uppenbart.[tard]
Spelarn:

Spelarn: Vill man gå upp i vikt ska man äta mat me mycke kolhydrater, inte godis.


Spelarn:

Blivande_japan: godis innehåller mkt kolhydrater smartypants...


ah, ser nu vad du menade. Dock är nog fet mat att föredra framför mat med mycket kolhydrater om man ska gå upp i vikt. Dels eftersom ett gram fett innehåller nästan dubbelt så mycket energi som ett gram kolhydrater, och dels eftersom ett överskott av kolhydrater ändå kommer omvandlas till fett...
Om man bara äter godis så får man fettbrist, proteinbrist, brist på vitaminer och brist på mineraler. Gör man det nog länge så kommer man utveckla en samling bristsjukdomar, bland annat blodbrist på grund av för lite järn, störningar i sköldkörteln på grund av för lite jod, nedsatt kognitiv förmåga och nedsatt förmåga att bilda nya celler på grund av för lite fett, ödem på grund av proteinbrist, skörbjugg på grund av för lite vitamin c, nedsatt immunförsvar, överbelastning av organ och urkalkat skelett.

Sen dör man på grund av något av det efter ett tag.