Forumet - Lever man längre om man rör mycket på sig?

Lever man längre om man rör mycket på sig?

494 0 7

Den enda träning jag utför är dans (MYCKET dans). Jag är en tämligen lat människa vad gäller att röra på sig i "onödan".  Det sägs ju att man lever längre om man rör på sig ordentligt och äter hälsosamt, och med risk för att låta dum frågar jag er nu varför man lever längre om man rör mycket på sig? Om man nu ens gör det.

Kommentarer (1)

  1. Jag tycker också om dans! Det är den enda träning jag inte är motvillig till! (Lustigt men jag är också tämligen lat!) Människan är nog programmerad för att röra sig. Tyvärr har många olyckliga omständigheter gjort att det idag kan vara direkt skadligt att röra sig för mycket (elit-idrottarna drabbas ofta av "oförklarliga" sjukdomar). Läkarna får lära sig att "musklernas kontraktioner är beroende av kalk". http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Allmanhet/Lakemedel/Vad-ar-ett-lakemedel/Lakemedelssubstanser/Kalcium-/Så fort man tränar, förbrukar man kalk. Om man inte får tillräckligt (svårt p.g.a. försurningen att få från maten), uppstår problem. Det hjälper inte att du har arvsanlag att leva länge. Även om det står i programmet att du ska leva länge, går det inte om byggmaterialet fattas.

Tråden har 7 svar. Sortera efter:

hjärtat är en muskel som du tränar upp vid tex konditionsträning. den pumpar blod bättre och din andning påverkas också. dans är väl en bra träningaform ändå om det inte är någon form som är särskilt belastande för en viss kroppsdel osv.

Spana också in:

Här är en pöjk som är latare än dig och inte tränar någonting egentligen. Så jag tror inte jag skulle vara någon bra person att fråga om detta då jag knappt bryr mig om motion så mycket.. Tänk efter innan du säger åt dig att gå till en av dina trådar, Miris Blink