Forumet - Lever vi som om vi vore odödliga?

Lever vi som om vi vore odödliga?

426 0 32
Är det bara jag, eller tror folk att de är odödliga. Kanske inte någon nyhet direkt men vad tycker ni. Senast idag på en buss satt 2 personer bakåfram i sätena, om bussen skulle ha bromast kraftigt/krockat skulle deras ryggrader legat relativt fint runt sätena bakom/framför dem. Vi verkar ju bara ha bilbälten på grund utav att så har det alltid varit, men bussen skiter vi i... för så har det inte varit?

Spana också in:

Erkowich:

Ja (Du röstade på detta alternativ)


Det beror väl på situationen.

Men en sak som jag tänkt på är att vi antagligen inte tänkte på faran när vi ger oss ut i trafiken exempelvis, så som du nämnde nu.

Men på nöjesfält där det inte sker lika mycket olyckor, där är vi lite mer skrajja och medvetna om vad som händer.

Sedan skiljer det sig från person till person.
Erkowich:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Att gå utanför dörren innebär en hälsofara, dock är den extremt minimal

sculptura:

Sedan skiljer det sig från person till person.


Man får väl avgöra själv var man vill sätta gränsen, enligt mig är risken för liten i förhållande till bekvämligheten att inte använda bälte i buss tex.
Erkowich:

Är det bara jag, eller tror folk att de är odödliga


Det där var en oerhört intressant fråga. Fast svaret är jag osäker på. Folk blir oftast väldigt medvetna om sin bräcklighet när de tex. hamnar i gatuslagsmål, blir knivhotade, eller tom. korsar gatan. Men samtidigt så beter man sig ytterst ignorant ibland, av olika anledningar, ja det går att tänka länge på.
Erkowich:

Vi verkar ju bara ha bilbälten på grund utav att så har det alltid varit, men bussen skiter vi i... för så har det inte varit?


snarare därför att bussar dels kör betydligt långsammare, och är betydligt tyngre än en bil. och därmed är det betydligt ofarligare att krocka i en buss.