Forumet - ligger det nåt psykologiskt i detta?

ligger det nåt psykologiskt i detta?

2352 0 32
har tänkt på en sak den senaste tiden. Jag säger alltid " Amanda och Linn" om mina kompisar. Aldrig " Linn och Amanda". Vissa personer hamnar alltid först när man skriver ner en lista namn och andra alltid sist eller i mitten. Varför är blir det så? själv har jag observerat att jag ofta sätter högstatuspersoner före lågstatuspersoner osv. Jag gillar Amanda mer än linn, tillexempel.

Någon som har någon hypostes om detta? Ligger det psykologi i vilken ordning man ordnar namn eller är det bara en språklig grej, vilket namn som klingar bäst etc?

Spana också in:

roughtrade:

Jag gillar Amanda mer än linn, tillexempel.


roughtrade:

Jag säger alltid " Amanda och Linn"


roughtrade:

Ligger det psykologi i vilken ordning man ordnar namn


Japp. Jag har hört att någon nämnt det. Något i den stilen i alla fall, inte möjligtvis den man gillar men t.ex. den man tänker på först i något sammanhang osv. (tänker typ om två personer gjort något dumt, och det egentligen var pelles fel så kanske man säger "det var pelle o kalle!!" även om kalle o pelle låter snyggare språkligt, men bara en hypotes)
roughtrade:

Någon som har någon hypostes om detta? Ligger det psykologi i vilken ordning man ordnar namn eller är det bara en språklig grej, vilket namn som klinga
Smart tanke! Har också tänkt lite på det. Själv tror jag som du, att det är "högstatuspersonen" som kommer först. Eller den som tar mest plats. Jag tor dock inte att det är den man gillar mest som kommer först :)