Forumet - Lika sexlust i förhållandet. Hur viktigt?

Lika sexlust i förhållandet. Hur viktigt?

249 0 24
Som rubriken lyder, hur viktigt är det egentligen?
Om du vill ha sex minst två gånger i veckan oftast.. gärna 3 och din partner 1 gång i veckan. Hur mycket "problem" tycker ni att det blir? Eller är det lugnt? Eller påverkar det förhållandet mycket negativt i längden?

Allt varierar ju men om man säger att det är så här ofta..

Eller om man tar tvärtom, er partner vill ha sex mycket oftare än ni?

Spana också in:

uppenbar:

Jag skulle säga att det är relativt viktigt, i alla fall för mig. Jag värdesätter sex väldigt högt och skulle bli väldigt besviken om min partner inte visade samma intresse.


Det är lite så jag känner också..

Gryphon:

Jag vill definitivt inte att min flickvän ska ha sex med mig bara för min skull.


Jag vill inte heller att min kille ska ha sex med mig bara för min skull. Men det är ändå tråkigt att han vill ha sex så sällan.. När jag vill ha betydligt oftare. Känns fånigt att säga men jag tycker verkliegn att det är jobbigt att vi känner så olika, även om det inte handlar om att han är helt asexuell.
majan:

Känns fånigt att säga men jag tycker verkliegn att det är jobbigt att vi känner så olika


Det är inte fånigt, det är helt normalt. Självklart så är det frustrerande och tråkigt när man vill ha sex och ens partner inte vill just då.

Sex är viktigt i ett förhållande, man ska kunna prata öppet om det och man ska ha sex på lika villkor så ofta man kan och vill, det stärker både fysiska och psykiska band.

Att känna sig tvingad till sex ofta när man egentligen inte vill gör nog att man associerar sex med tvång, och det är väldigt, väldigt dåligt. Sex är något man har för att visa kärlek på ett fysiskt och intimt sätt, det är väldigt viktigt att båda känner sig bekväma med det.
majan:

elpedroo: Är det du lr han som vill ha sex 1gång i veckan?


majan:

han


Du kan ju inte tvinga någon till att ha sex, men för att dra ett streck över alla män i världen. Vill en kille inte ha sex mer än en gång i veckan då finns det nog en bakomliggande orsak som inte har med sexlusten att göra.
Jag kan ha fel men vem vet, han kanske tycker du är för snygg och han för ful, att han inte räcker till, barndomsproblem, osäkerhet. Inte vet jag men vill en kille bara ha sex en gång i veckan när hans tjej vill ha mer, då är det något som är fel [wink]
Templar:

han kanske tycker du är för snygg och han för ful


Shit, den känslan är så hemsk. Så kände jag när jag såg min flickvän för första gången.

"Shit, hon är ju för fan skitsnygg! Hur fan ska jag kunna visa upp mig och mitt miserabla liv för en så underbar människa?! Hon kommer ju att ångra direkt att hon hälsade på mig, hon kan ju få vilken kille som helst så varför skulle hon ens vilja vara i närheten av mig?!"

Jag har dock vant mig nu vid att ha en skitsnygg flickvän trots att jag är ful. Det stör mig inte så mycket längre :)