Forumet - Linnéuniversitet - bastermin?

Linnéuniversitet - bastermin?

2991 0 82
Hej!

Det är såhär att jag funderar på att läsa till högskoleingenjör inom maskinteknik till höst. Men jag har sedan gymnasiet bara läst samhällvetenskapligt program, vilket innebär att jag behöver läsa upp flera kurser. Såsom: Matte D, Fysik A, Fysik B och Kemi A (Jag har redan läst Ma C). Jag skulle gärna vilja läsa till höst. Därför finns det en sådan här bastermin på Linnéuniversitet här är en länk till programinfo:

http://lnu.se/utbildning/program/zbast

Vad säger ni om det? Är det bra utbildning? Och hinner man på en termin läsa Ma D, Fysik A, Fysik B och Kemi A? Eller blir det för mycket?

Tacksam för svar!

//Anu
Pickaboo:

Varför inte söka ett tekniskt basår så att du även täcker in Matte E och är behörig till civilingenjör? Eller är du helt säker på att du vill köra högskoleingenjör?

Edit: är det inte matte e för högskole också?


Jag vill inte läsa till civilingenjör. Nope det är bara till högst Ma D som gäller för högskoleingenjör.

Spana också in:

Anura:

Och hinner man på en termin läsa Ma D, Fysik A, Fysik B och Kemi A? Eller blir det för mycket?


Gymnasiumkurserna är 450 poäng, bara 50 poäng över heltid för komvyx/gymnasiumstudier. Du borde alltså hinna. Men om du tycker kurserna är svåra är det ju så klart utmanande att läsa lite över heltid av enbart svåra kurser.
Artie:

Gymnasiumkurserna är 450 poäng, bara 50 poäng över heltid för komvyx/gymnasiumstudier. Du borde alltså hinna. Men om du tycker kurserna är svåra är det ju så klart utmanande att läsa lite över heltid av enbart svåra kurser.


Är det 450 gymnasiekurser man läser under en termin på gymnasiet? Ja precis det är ju bara svåra kurser, kurser som egentligen sträcker sig över 1 år eller liknande.
Linnéuniversitetet är inte särskilt dåligt. Det är mysigt universitet. Visst, det är litet, men det är inte alltid dåligt. Speciellt inte för kortare perioder.

Vet inte om du bor i Växjö, men det är lättare att få studentlägenhet i Växjö än i de mer prestigefulla universitetsstäderna eller de stora.

Hyrorna är inte jättedyra heller.

Själva utbildningen vet jag inte. Känner faktiskt ingen som läst naturvetenskapligt på Linnéuniversitetet eller det gamla VXU.
wtf_:

Om man ska gå Chalmers krävs det då enorma betyg? Finns det nån statistik?


Chalmers överlag har högre intagningspoäng än övriga tekniska högskolor, om än med rätt liten skillnad. Skillnaden märks mer om man jämför intagningspoängen för högskoleprovet, då Chalmers kan ligga 0.1-0.2 poäng över t ex KTH för de mer populära utbildningarna. Här kan du se antagningsstatistik för tidigare terminer:

http://www.vhs.se/sv/Statistik1/Host--och-varterminer/Tidigare-terminer/