Forumet - liten blåsa under tungan..

liten blåsa under tungan..

6014 0 16
för några månader sedan dök en liten blåsa upp under min tunga.. den sitter precis där i "springan" på undersidan, kanske 2mm i diameter. den är lite genomskinlig typ.. men ser ut att ha som en liten vit topp. hela tungspetsen värker lite, plus att den ofta stöter emot tänderna på underkäken där fram (den sitter alltså ganska långt fram) vilket inte är så jäkla behagligt.. jag har många ggr klämt sönder den.. typ som en finne, det gör ont, men efteråt är den borta.. sen kan den vara borta i typ 1-2 veckor.. sen kommer den tillbaka.. fattar inte vad det är.
någon som haft liknande?

Spana också in:

skulle dock verkligen förvåna mig om det var det.. kollar jag på vårdguiden står det såhär:
Vanliga symtom är att det bildas munsår i form av vätskefyllda blåsor som gör ont. Ofta blir huden runt blåsorna och slemhinnorna i munnen röd och svullen. Du kan också få ont i halsen, feber, muskelvärk och svullna lymfkörtlar i halsen. Många som smittas får inga besvär över huvud taget.

jag har inga munsår, blåsan är alltid på samma ställe, och den lilla stackarn är helt ensam.
fege1:

dök en liten blåsa upp under min tunga


Det är afte, en immunologisk sjukdom. Det kan dyka upp på lite olika sätt, och beror ibland på att man har magproblem. Du kanske är stressad t.ex? Borsta tänderna ofta med tandkräm, det hjälper. Dvs, inte bara morgon och kväll utan även mitt på dagen. Smörj in blåsan med lite tandkräm och skölj sedan munnen.

Afte smittar inte, utan är genetiskt. Förmodligen har fler i familjen samma sak.