Forumet - Liten knöl i pungen

Liten knöl i pungen

7361 0 18
hej, jag har haft i ungefär 1 år. en liten oval knöl över min högra pungkula. Om jag klämmer på den så gör det ont på samma sätt som om man skulle klämma på pungen. Och jag känner att knölen liksom är kopplad till pungkulan. Jag har läst runt lite på internet, och kan det vara bitestikeln? Eller borde jag vara orolig? jag är inte taggad på att gå till vårdcentralen heller. Tacksam för seriösa svar.

Mvh En orolig 16åring.

Spana också in:

Fifagamer12:

Tacksam för seriösa svar.


http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Undersokningar/Sjalvundersokning-av-p...

här står det att man bör uppsöka läkare om man märker förändringar på pungen, som tex knölar.

Vet att det är jobbigt att gå till läkaren men det kommer vara värt det när det är gjort. Så att du slipper oroa dig. Och det är inte mycket du kan komma med till läkaren med som de blir förvånade över. De har sett det mesta

Lycka till!
Fifagamer12:

hej, jag har haft i ungefär 1 år. en liten oval knöl över min högra pungkula. Om jag klämmer på den så gör det ont på samma sätt som om man skulle klämma på pungen. Och jag känner att knölen liksom är kopplad till pungkulan. Jag har läst runt lite på internet, och kan det vara bitestikeln? Eller borde jag vara orolig? jag är inte taggad på att gå till vårdcentralen heller. Tacksam för seriösa svar.Mvh En orolig 16åring.


Hej, jag är en pappa till en kille som strax blir 14 som är opererad för "typ" det du beskriver. Det är inte ovanligt att en blodådra "knyter" sig själv och bildar en knuta. På min son gjorde det ont då och då och efter operationen är han helt ok och problemet har inte återkommit de senaste 2 åren.
Han tyckte det var lite generande att visa upp sig så vi valde sjukhuset direkt. Valet mellan värk i pungen utan att veta vad det var och visa upp sig och få det åtgärdat var ganska lätt i slutet.
SÖK LÄKARHJÄLP så du slipper vara orolig!