Forumet - Livsmedelverket: "Inför maxgräns för koffein i energidrycker"

Livsmedelverket: "Inför maxgräns för koffein i energidrycker"

515 0 17
Nu vill Livsmedelsverket ​sätta en maxgräns för hur mycket koffein som får tjongas in i energidrycker.

– Nu har de här dryckerna funnits i Sverige sedan 1996, och de flesta vet att de innehåller koffein och inte är vanlig läsk. Men det är inte otänkbart att unga som inte är vana kan stjälpa i sig för mycket, säger Livsmedelsverkets toxikolog Ulla Beckman till DN.se.

Spana också in:

André Vifot Haas:

Nä, nu jävlar! (Du röstade på detta alternativ)


Vill gärna att man låter detta vara helt fritt och sedan kommer det naturliga urvalet att få ha sin gång och en dag kanske vi är helt fria från personer som inte kan dricka redbull som folk. I'm a dreamer man'
Såklart är det tråkigt att det är någon/några som dött av koffeinförgiftning (läste nånstans) men att sätta maxgränser är inte rätt väg att gå tycker jag. Borde vara en självklarhet att man som barn lär sig av föräldrar och i skolan att kroppen inte klarar av att dricka flera liter vätska under kort tid m.m. Man kan dö av allt. Så sprid kunskap hellre än att sätta begränsningar.
André Vifot Haas:

Nä, nu jävlar! (Du röstade på detta alternativ)


inte för att jag dricker sånna, men känns lite fånigt att tycka att koffein är farligt. sätter allt jag har på att det var en tant som kom på det, typ en sån tjockis i klimakteriet som ba "deeeh eh KEMIKALIER i maoten!!!"
André Vifot Haas:

Det var på tiden! (Du röstade på detta alternativ)


Jag tycker att det är vettigt att ha maxgränser för ämnen som är toxiska för människor i stora doser, särskilt när det gäller saker som ses som ganska harmlösa. Borde även finnas en liten faktaruta på burken med vid vilken mängd koffein som ämnet blir toxiskt och vilka negativa effekter det kan ha.