Forumet - ljudet låter konstigt! HJÄLP MIG NÅN

ljudet låter konstigt! HJÄLP MIG NÅN

1963 0 16
Asså det har hänt något på min dator. Ljudet låter jättekonstigt. Tex låten Heaven Is a halfpipe med OPM så hörs inte sångaren. Man kan höra lite i bakrunden men våldigt svagt.

Har kollat massa inställningar men hittar inget konstigt där. Det är en ganska ny dator, har haft den i 3 månader nu kanske. Har varit väldigt försiktig med den osv.

Vore tråkigt om det va något fel på datorn eftersom jag har köpt den för egna pengar... [sad]

Så snälla! Hjälp mig!
tror på någon typ av fasutsläckning, vilket kan vara en konsekvens av kablar och/eller kontakter i riktigt dåligt skick. fast det är ett fel som uppstår rätt jävla sällan, ändå. men, lyssnar du med hörlurar eller någon annan extern anläggning så kan det vara värt att koppla in något annat bara för att se om det hjälper.
snowflake:

jag har testat med både hörlurar och utan, låter skit ändå [sad]


testa en systemåterställning eller något, eller pilla fram och tillbaks med ljudinställningarna ett tag tills det fungerar. om det är ett problem helt oavsett hur du spelar upp ljud så borde det inte bero på hårdvara.

Spana också in:

snowflake:

i stort sett samma. på de flesta låtar hörs inte sångaren, eller bara pyttelite och efter. musiken är väl ganska rätt, ingen fördröjning men det låter lite som i en burk typ


fördröjning låter orimligt, sången ligger inte direkt på en annan kanal. att inte sången hörs kan mycket väl bero på något slags fasfel som orsakar en kamfiltereffekt, vilket släcker ut vissa frekvenser. vad som kan orsaka ett sånt fel både vid hörlurslyssning och med inbyggda högtalare har jag dock ingen aning om.
Leijonsparf:

fördröjning låter orimligt, sången ligger inte direkt på en annan kanal


jo kanske det x) men det låter nästan som det är lite efter ibland[surprised]


Leijonsparf:

vad som kan orsaka ett sånt fel både vid hörlurslyssning och med inbyggda högtalare har jag dock ingen aning om


nä min bror som kan ganska mycket om datorer visste inte heller [sad]