Forumet - Ljuga för gynekolgen?!?!

Ljuga för gynekolgen?!?!

3407 1 30
Heej jag är 15 år och har haft samma kille i ett år nu, jag har bara haft sex med honom förutom en gång, ett halvår innan jag träffade honom så hände det en liten incident där en lite äldre kille utnyttjade mig sexuellt, alltså för ett och ett halvt år sedan. Jag har länge velat gå till gynekologen för att testa mot könssjukdomar osv, har hört att varje tjej som är sexuellt aktiv borde det, men eftersom jag bara har sex med en kille så tänkte jag att det va okej, men sen kom jsg att tänka på det här som hände mig och nu känner jag att jag MÅSTE dit.
Men jag är livrädd för att någon ska se mig där nere, och jag är också livrädd för att tala om att jag har varit med någon annan en gång förutom min kille, kommer dom att ringa polisen om jag säger det till dom?!

snälla svara ni som kan och vet, puss
Asså jag förstår att du har lite fjärilar i magen men försök tänka att om nån ser dig där - så är de ju där själv också? ;) och det där med killen som utnyttjade dig, mår du dåligt över det idag? Isf kan du få hjälp och stöd att bearbeta det från ungdomsmittagningen. När jag har varit där har dom bara frågat hur många jngefär jag haft och om jag brukar skydda mig och om jag har fast partner typ. Inga detaljer direkt. Jättebra att du går och testar dig och kom ihåg att det INTE är ditt fel att du blev utnyttjad, ansvaret ligger helt och hållet hos honom. Um kan hjälpa dig anmäla honom men gör det inte utan ditt samtyckande.
du behöver inte säga att du haft sex med någon annan än din kille
ifall de frågar något om ditt sexliv, vilket kan hända, så säger du att du har ett fast förhållande nu. Om de frågar om tidigare sexpartners innan honom är de ju fett ouppfostrade, men det är väl bara att ljuga. säg vad du vill.
jag har inte pratat om mitt sexliv över huvud taget när jag varit hos gynekologen.

om du berättar att du blivit våldtagen så tror jag inte att de i första hand ringer polisen, utan försöker motivera dig till att gå i terapi och att anmäla händelsen.
överväg ifall du idag mår dåligt av händelsen och kan behöva terapi för att må bättre.

Spana också in:

De har tystnadsplikt på ungdomsmottagningen så de borde inte få anmäla även om de vill.
Men jag har faktiskt funderat över detta också, gäller tystnadsplikten även om man skulle berätta om något som är olagligt, för att ta några extrema exempel kan vi säga att man mördat någon eller att man brukar ha sex med småbarn och djur. Om denna "man" då berättar det här för någon med tystnadsplikt, får de då anmäla det?
Taack hörni, jag har beställt tid nu så tack så mycket för svaren^^

Det där med tystnadsplikten, jag vet faktiskt ingenting om det, det är därför jag inte vågar berätta om våldtäkten även om jag vill.. Men jag tror att dom får anmäla om dim anser att det är fel på nått sätt, men jag vet inte vart gränsen går när dom inte anmäler-och när dom gör det.

[love]
framtidskon:

va din mamma det


hoppas att hon inte avslöjade det för honom iaf [sad]


när jag var luten så sa mina kompisar ibland att de var misstag för det hade deras föräldrar berättat. ok om föräldrarna var jätteunga, då fattar man ju det, men vilken normal förälder berättar sådant för sitt barn [sad]
Missanissa:

Det där med tystnadsplikten, jag vet faktiskt ingenting om det, det är därför jag inte vågar berätta om våldtäkten även om jag vill.. Men jag tror att dom får anmäla om dim anser att det är fel på nått sätt, men jag vet inte vart gränsen går när dom inte anmäler-och när dom gör det.


om du tycker det vore skönt att berätta tycker jag att du ska göra det för någon. Om inte för gynekologen så för en terapeut. Jag tror att psykologers tystnadsplikt helt täcker att de inte anmäler en våldtäkt mot din vilja, men jag förstår att du vill vara säker innan du berättar.
Hittar inte var i lagen om tysnadsplikt som eventuella undantag är beskrivna, men vad jag hört från psykologer själva röjer de bara tystnadsplikten om det är fråga om att rädda liv, alltså om någon planerar att ta sitt eget eller någon annans liv. har dock ingen källa som jag kan visa.

vet din partner om att det hände dig?
isola:

när jag var luten så sa mina kompisar ibland att de var misstag för det hade deras föräldrar berättat. ok om föräldrarna var jätteunga, då fattar man ju det, men vilken normal förälder berättar sådant för sitt barn [sad]


ahaha å vad hemskt
bara dom säger det på rätt sätt
"du va ett misstag när du kom till men du e bra ändå puss puss"
eller blir man ledsen ändå?
jag vet inte
framtidskon:

nej, jag gjorde inte det. jag förstår mycket sällan dina poänger.


Sry, det är jag som alltid förväntar mig att folk är smartare än vad dem är. [blush]framtidskon:

jag ser ingen information om att hon inte använder preventivmedel.


Det är ganska uppenbart.. Varför skulle hon annars vara så orolig för könssjukdomar? [shake]
S3ON:

Tror nog att hon förstår att jag tycker att hon skall skydda sig mot just sjukdomar..


du gör klart att du tycker hon ska vara livrädd när hon har sex utan fullgott skydd mot könssjukdomar oavsett med vem, och oavsett sammanhang.
det finns inte några goda skäl att vara livrädd för kondomfritt sex, om du inte anser att man bör vara livrädd vid varje gatukorsning, tandläkarbesök och förortshusknut också, för det innebär ungefär samma risk för plötslig död.

men nu handlar det väl snarare om att vissa får tillfredsställelse av att på olika sätt dumförklara ungar som har sex utan skydd eller visar annan sexuell oaktsamhet, istället för att behandla dem som jämlikar och sörja för en konstruktiv förändring i sex- och relationsmönster hos dem.
du verkar vara en av dem och det är ett frånstötande personlighetsdrag.


ps [zzz]