Forumet - Logistik i Göteborg eller Linköping - vad är bäst?

Logistik i Göteborg eller Linköping - vad är bäst?

218 0 1
Jag funderar på att läsa vidare direkt efter studenten och har fått upp ögonen för två program:

- Samhällets logistik, i Linköping.

"Vad du läser

Ekonomiblocket med kurser i företags- och samhällsekonomi för att förstå logistikens roll i olika samhällsfunktioner. Du läser även flera kurser specialiserade på logistik.

Matematikblocket där du lär dig att använda matematiken som ett verktyg för att lösa problem relaterade till logistik och närliggande områden. Förutom att förstärka dina baskunskaper i matematik lär du dig metoder för exempelvis optimering och statistik.

Samhällsblocket behandlar bland annat miljöledning, säkerhet och räddningstjänst samt samhällsplanering.

Teknikblocket där du läser kurser i exempelvis simulering, kommunikationsteknologi och geografiska informationssystem.

Sista delen av utbildningen fördjupar du dig inom några logistikområden. Du kan även välja bland kurser som entreprenörskap, ledarskap, miljö, kvalitet och språk. Utbildningen avslutas med ett examensarbete på uppdrag av ett företag eller organisation i den offentliga sektorn."


- Handelshögskolans logistikprogram, i Göteborg.

"Programmet inleds med en introduktionskurs som sätter företaget och logistikfunktionen i relation till dess omvärld och fortsätter sedan med en kurs i Handels- och transporträtt.

På termin 2 så läser du nationalekonomi, både mikro- och makroekonomi samt avslutar med en kurs i statistik med miljö och logistiktillämpningar.

År två på programmet så läser du kurserna Företagsekonomi 1 och 2 med delkurser inom företagsekonomins alla delområden som exempelvis marknadsföring, organisation och ledarskap, externredovisning, ekonomistyrning, verksamhetsstyrning mm.

Sista året på programmet ägnas åt kurser som ger dig den tydliga specialiseringen mot logistik och avslutas med kandidatkurs samt uppsats."Sammanfattningsvis så är programmet på LiTH mer åt det tekniska hållet medan Handelshögskolans är mer åt det ekonomiska hållet. Min fråga - vilket av programmen tror ni ger bäst förutsättningar på arbetsmarknaden?

Spana också in:

Idoless:

Min fråga - vilket av programmen tror ni ger bäst förutsättningar på arbetsmarknaden?


Verkar som om inget av dem ger jobb, bli läkare i Polen eller specialist sjuksköterska [y]. Eller något annat vårdyrke.

Ekonomi = Fail starta eget.

Teknik = Kanske fail starta eget.

Läser till Sjuksköterska, jag är intresserad av hårdvara, men sådana jobb finns inte längre såvida du inte har kontakter eller vågar visa framfötterna.

Eftersom jag inte orkar söka 1000-tals jobb så tog jag den lätta vägen. Gör det du med