Forumet - [love] Anarkism [love]

[love] Anarkism [love]

1152 0 102

[love]Anarkism[love]
Image

Från början var jorden anarkistiskt

inga lagar, bara frihet

men nu i modern tid har man konstruerade lagar och regler skapade av näringslivet för att få oss att konsumera och inte våga göra motstånd

våld är endast lagligt om det brukas av en supermakt eller auktoritet

trots detta försvaras ständigt demokratin

trots att anarkism egentligen är bäst

då tänker du säkert "men blir det inte kaos då?"

bara för att man inte har en massa korkade påhittade regler betyder det inte att alla goes bananas och dödar alla

och det är väll bättre att man är rädd för medmänniskor som är lika farliga som en själv än att man är rädd för staten

sanningen är att lagarna ändå inte följs för de ända lagarna som spelar roll är naturens, rymden och kosmos lagar

de lagarna har alltid gällt och kommer alltid att gälla

vare sig de är nedskrivna eller ej

just nu lever vi i ett ständigt förtryck för våra egna rättigheter tack vare en lagbok

vi borde ta bort alla lagar, regler, moraler och gränser som blivit framkonstruerade av olika människor genom åren

och börja leva som människan skapades till

i frihet

ner med auktoritetens väggar!

[love]

Spana också in:

mentalheart:

Jag tror inte på anarkism, men den har en fin utopi.


Anarkismen har väl inte nån utopi? Är ju just det som är anarkismen. Det finns ingen färdig modell för hur det framtida samhället ska se ut eftersom att ett samhälle aldrig slutar utvecklas. Bara att alla ska ha rätten att själva bestämma över sitt liv, under vilka lagar och i vilken typ av samhälle de vill leva med hjälp av det fria kontraktet.
ja, just det, det är sant, hehe. Men kan man säga att det är en fin ideologi då? Men det är en fin tanke att man kan tro på att allting skulle kunna fungera utan lagar, Och liksomdom har ju endå en positiv syn på samhällets och tror att alla människor i grund och botten är goda, det är fint. eller vad knepigt.. jag förstår inte riktig. Jag tänker mig att det blir kaos, vad menas med naturens, rymden och kosmos lagar? Då är ju samhället ändå inte fritt från lagar. "..under vilka lagar och i vilken typ av samhälle de vill leva med hjälp av det fria kontraktet."men om alla människor sätter upp sina egna lagar är det ju fortfarande lagar, det går inte att leva i ett samhälle utan lagar. och vad menas med det fria kontraktet?och alla människor är ju inte i grund och botten goda.. så man måste ju ha lagar..
Extricity:

Människan klarar inte av för mycket frihet. Det behövs ordning och lagar i viss mån, annars skulle världen aldrig gå framåt. Bara gå under.


Ordning och reda, pengar på fredag! Om du jobbar hårt kan du en dag bli rik och moderat! [party][party][party]

Extricity:

Så anarkism är jämlikhet? Visst, alla har samma förutsättningar men i slutändan så överlever den som är starkast och bäst tillämpad.


Vet du ens vad anarkism innebär? Tror du det är något slags nihilistiskt kaossamhälle där folk hugger ner varandra till höger och vänster för att det inte finns en lag som säger att det är elakt?

Jag vet inte hur det är med dig, men ytterst få människor jag känner är så dumma i huvudet att de låter lagen styra deras moral. Om det skulle bli lagligt att våldta vet jag ingen som skulle rusa runt och våldta allt som rör sig för det.

Var finns det logiska i att snuten ska komma och slå ner mig för att jag bröt mot en regel jag aldrig gått med på att följa? Varför ska någon annan ha rätten att bestämma över hur jag får leva mitt liv, så länge jag inte inkräktar på eller begränsar andras frihet och rätt att göra som de vill? Anarkism betyder inte att alla typer av uppförande accepteras. Går någon runt och misshandlar folk kommer han uteslutas eller förhindras på något sätt av oss andra eftersom vi inte tycker det är acceptabelt att någon gör så. Blir han t.ex. utesluten så blir han ställd utanför samhället, det värsta som kan hända människor eftersom vi är flockdjur och beroende av varandra, särskilt i en anarki. Ytterst få människor klarar sig själva och det är vi alla medvetna om, därför anpassar vi oss hellre efter vad som är socialt accepterat än att vi blir uteslutna ur samhället.
mentalheart:

Jag tänker mig att det blir kaos, vad menas med naturens, rymden och kosmos lagar?


Dom lagarna som följs av naturen, rymden och kosmos. De lagarna som inte är konstruerade av människor för att de ska bli kontrollerade och få sin frihet våldtagen av en auktoritet eller en supermakt.


Extricity:

Så anarkism är jämlikhet? Visst, alla har samma förutsättningar men i slutändan så överlever den som är starkast och bäst tillämpad.


Så du menar seriöst att du tror att om man tog bort ett par böcker skulle en person döda alla andra och bli ensam kvar på jorden? [rolleyes]

God Konsument:

Anarkismen har väl inte nån utopi?


Nej verkligen inte, det har ju funkat i tusentals år för människorna innan man började hitta på lagar och bossar. Och det funkar ju fortfarande i djurriket. [y]
mentalheart:

men om alla människor sätter upp sina egna lagar är det ju fortfarande lagar, det går inte att leva i ett samhälle utan lagar. och vad menas med det fria kontraktet?och alla människor är ju inte i grund och botten goda.. så man måste ju ha lagar..


Ett fritt kontrakt innebär att du inte kan tvingas följa nån lag du inte själv har gått med på.

Issen:

Någon kommer börja bossa, jävlas, sno eller förklara krig mot någon annan. Lagar är i grunden där för att förhindra sånt.


En person som bossar över andra kommer ju ganska fort bli utesluten eftersom att denne inkräktar på de andras frihet.