Forumet - Luciaturken

Luciaturken

2197 0 105
Vad tycker ni om Luciaturken?

Personligen så tycker jag att det är otroligt löjligt av SVT. Det är så uppenbart att dem bara gör det för att vara "anti-rasistiska". För nu har vi ju fått lära oss att traditioner tydligen är rasistiska.

Man fick inte vara utklädd till pepparkaksgubbe på en skola i Laxå för det var rasistiskt. En svart docka och nån dansande gubbe klipps bort från Kalle Ankas jul för det var rasistiskt. Och nu har vi tydligen hittat något rasistiskt med lucia-tåg så det är bäst att ta in en rappande blatte för att visa hur coola, mångkulturella och anti-rasistiska vi är. Det är så jävla löjligt!

han är inte turk.

man fick inte vara pepparkaka för att de inte hade några sånger om pepparkakor, inte för något annat skäl. svarta dockan i kalle anka var rasistisk. lätt för dig att säga att den inte är du. för du är vit. du har inte tolkningsföreträd e på vad som är stereotyper på andra etniska grupper än dig själv. vem har sagt att lucia är rasism? Kommer från italien från början.. Hade inget med sverige att göra.

Kom in i matchen smygrasist.

Spana också in:

tevepro:

han är inte turk.man fick inte vara pepparkaka för att de inte hade några sånger om pepparkakor, inte för något annat skäl. svarta dockan i kalle anka var rasistisk. lätt för dig att säga att den inte är du. för du är vit. du har inte tolkningsföreträd e på vad som är stereotyper på andra etniska grupper än dig själv. vem har sagt att lucia är rasism? Kommer från italien från början.. Hade inget med sverige att göra.Kom in i matchen smygrasist.


Det kanske han inte är men han har fått smeknamner luciaturken på youtube [crazy] Här har du artikeln om pepparkaksgubben och det står att var för det inte skulle stöta någon. http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget. Hur många har sett den svarta dockan som rasistisk? Det har man inte ens tänkt på. Säkert en jävla PK-kärring som inte hade nåt bättre för sig. Lucia är från början ifrån Italien. Men det har också blivit en klassisk grej här i Sverige. Varför ska man då ändra den med nån rappande mupp? Och självklart är jag rasist också för jag tycker ju inte som du...
Homer:

Här har du artikeln om pepparkaksgubben och det står att var för det inte skulle stöta


lol. det är känt vid det här laget att det var ett missförstånd och att artiklarna kring det är felaktiga pga mediasensationalism.

Homer:

Hur många har sett den svarta dockan som rasistisk? Det har man inte ens tänkt på.


Det du beskriver kallas att nå insikt.

Homer:

Och självklart är jag rasist också för jag tycker ju inte som du...


Du låter som en liten smygrasist när du skriver den där dyngan.
tevepro:

lol. det är känt vid det här laget att det var ett missförstånd och att artiklarna kring det är felaktiga pga mediasensationalism.Det du beskriver kallas att nå insikt.Du låter som en liten smygrasist när du skriver den där dyngan.


Nej från början så förbjöd dem eleverna att klä ut sig som pepparkaksgubbar. Men när det sedan vart en stor grej och skolan fick mycket kritik så vek dem ned sig och tillät tillslut eleverna att vara pepparkaksgubbar. Förklara gärna vad som är rasistiskt med dockan. Är det för att den är svart? I så fall så kanske vi borde ta bort alla dockor som har mänsklig hudfärg. Vi kan börja med gröna och blåa dockor. Du har rätt. Tycker man att PK-hororna har gått för långt så är man smygrasist. Det har vi ju fått lära oss av media.
Homer:

Hur många har sett den svarta dockan som rasistisk? Det har man inte ens tänkt på.


Varför antar du att man inte gjort det.
Homer:

Varför ska man då ändra den med nån rappande mupp?


Varför inte? Varför kan inte folk få göra det de tycker är roligt? Varför kan vi inte uppskatta vad folk gör och skapar? Har du nånsin varit inblandad i ett liknande uppträdande? Vår kör ändrar upplägg vartenda jävla år. LÅT OSS OM VI VILL.

Homer:

Och självklart är jag rasist också för jag tycker ju inte som du...


Ja och när man inte håller med dig och dina vidriga åsikter så är man en:

Homer:

Säkert en jävla PK-kärring


Varför hycklar du? Varför?
Miceparade:

Varför antar du att man inte gjort det. Varför inte? Varför kan inte folk få göra det de tycker är roligt? Varför kan vi inte uppskatta vad folk gör och skapar? Har du nånsin varit inblandad i ett liknande uppträdande? Vår kör ändrar upplägg vartenda jävla år. LÅT OSS OM VI VILL.Ja och när man inte håller med dig och dina vidriga åsikter så är man en: Varför hycklar du? Varför?


Fråga 1: Jag har aldrig hört något om det tidigare i media. Fråga 2: Det var uppenbart att dem bara gjorde det för att verka "anti-rasistiska". Dem gjorde det just samma år som allting helt plötsligt blev rasistiskt. Säger inte att alla som inte håller med mig är PK-kärringar. Men om man inte har något bättre för sig än att leta efter "stötande" saker på TV så anser jag att man är det.
Homer:

Jag har aldrig hört något om det tidigare i media.


Har du hört något om motsatsen? Nä.

Homer:

Det var uppenbart att dem bara gjorde det för att verka "anti-rasistiska". Dem gjorde det just samma år som allting helt plötsligt blev rasistiskt.


Med den logiken kan man lika gärna påstå att de gjorde det för att det var samma år som Skrillex sålde flest skivor. Och även om det nu är så, tror du att de satt och tänkte "Vi måste ha med det här, TROTS ATT DET ÄR SKITDÅLIGT SÅ ATT ALLA STÖR SIG HAHA, för att vi är PK." Inte möjligen "Vi kanske kan ha med det här? Det är nice OCH SAMTIDIGT PK, vad bra! Två flugor i en smäll!"?

Homer:

Men om man inte har något bättre för sig än att leta efter "stötande" saker på TV så anser jag att man är det.


MEN DET ÄR JU PRECIS DET DU SJÄLV GÖR. SLUTA HYCKLA PLS.
Miceparade:

Har du hört något om motsatsen? Nä. Med den logiken kan man lika gärna påstå att de gjorde det för att det var samma år som Skrillex sålde flest skivor. Och även om det nu är så, tror du att de satt och tänkte "Vi måste ha med det här, TROTS ATT DET ÄR SKITDÅLIGT SÅ ATT ALLA STÖR SIG HAHA, för att vi är PK." Inte möjligen "Vi kanske kan ha med det här? Det är nice OCH SAMTIDIGT PK, vad bra! Två flugor i en smäll!"?MEN DET ÄR JU PRECIS DET DU SJÄLV GÖR. SLUTA HYCKLA PLS.


Nej precis. Dockan har varit en irrelevant skitsak. Man ska inte göra en stor grej av en irrelevant skitsak. Och man kan inte jämföra det med att Skrillex har sålt många skivor. Skrillex inspirerade ju knappast dem där. Jag tror snarare att dem tänkte något i form med: "Hjälp nu blir allt och alla anklagade för rasism så vi måste visa hur anti-rasistiska vi är". Och jag anser inte att det är stötande, jag tycker bara att dem är löjliga och att det är uppenbart att dem gör det för att dem är rädda att anklagas för rasism.
Homer:

Man ska inte göra en stor grej av en irrelevant skitsak.


Varför gör du det då?


Homer:

"Hjälp nu blir allt och alla anklagade för rasism så vi måste visa hur anti-rasistiska vi är".


Ologiskt resonemang. Varför projicerar du korkade tankar på folk som du varken känner eller har pratat med? Du har ju inga som helst källor på varför de tagit dessa beslut. VARFÖR vill du hellre sitta och bli provocerad av dessa människor och vad de gör, än att uppskatta det hantverk du faktiskt får ta del av?

Homer:

Och jag anser inte att det är stötande


Nej men du orkar sitta och störa dig på vad andra människor gör när det rör s.k "skitsaker". Om det nu är så jävla jobbigt att se, stäng av TVn. Om du nu tycker att det är lättare att foliehatta dig hemma i TV-soffan och tycka att de försöker övertyga dig om ett visst sätt att leva, ignorera dem då? Det är ju DITT val.
Och det är också ANDRAS val att ta del av vilken jävla kultur de vill. Kultur om något är ju facking harmlöst. Det lär inte vara luciaturk på TV förALLTID i framtiden heller. Det är ju inte som att du ens TITTAR på SVT's Luciatåg i vanliga fall, eller?
Miceparade:

Varför gör du det då? Ologiskt resonemang. Varför projicerar du korkade tankar på folk som du varken känner eller har pratat med? Du har ju inga som helst källor på varför de tagit dessa beslut. VARFÖR vill du hellre sitta och bli provocerad av dessa människor och vad de gör, än att uppskatta det hantverk du faktiskt får ta del av? Nej men du orkar sitta och störa dig på vad andra människor gör när det rör s.k "skitsaker". Om det nu är så jävla jobbigt att se, stäng av TVn. Om du nu tycker att det är lättare att foliehatta dig hemma i TV-soffan och tycka att de försöker övertyga dig om ett visst sätt att leva, ignorera dem då? Det är ju DITT val. Och det är också ANDRAS val att ta del av vilken jävla kultur de vill. Kultur om något är ju facking harmlöst. Det lär inte vara luciaturk på TV förALLTID i framtiden heller. Det är ju inte som att du ens TITTAR på SVT's Luciatåg i vanliga fall, eller?


Du skrev ju nyligen vad du trodde att dem tänkte men du gnäller på att jag gör det? Vi verkar ju i alla fall vara överens om att det är PK. Jag tycker faktiskt inte att det här är en småsak. PK börjar ta över mer och mer. Det måste stoppas innan det går för långt.
Skönt med lite ökenlyrik så här inför Jul. Passar väldigt bra in i vårt firande, och framförallt var det lägligt.

Nej men helt ärligt. Det är riktigt patetiskt. Men det är samtidigt inget man förvånas över. Det gör man inte över något i Sverige längre. Men reaktionerna är glädjande. Och det finns det en vettig förklaring till.

Julen har sedan länge varit den högtid som vanliga svenskar högaktar allra mest. Många är uppvuxna utan nationaldagsfirande, andra midsommar, nyårsfest eller vad det nu kan röra sig om. Men Julen är något som i stort sett alla kan stämma in i. Och när någon rör något som är så heligt för så väldigt många så blir också reaktionerna mer kraftfulla, det säger sig självt. Många som tidigare inte insett att alla andra tidigare kapitulationer i samband med något av våra nationella traditionsfiranden varit noga schemalagt vaknar plötsligt till liv framför sin kritik. Det behövs om vi ska vakna någon gång och göras medvetna om det destruktiva projekt som mångkulturen är.

I Sverige är julen mer betydelsefull för sin befolkning än vad exempelvis nationaldagen är, och långt mer oumbärlig för vår identitet som folk. Det är här det sista slaget om den västerländska identiteten egentligen står.

Miceparade:

MEN DET ÄR JU PRECIS DET DU SJÄLV GÖR. SLUTA HYCKLA PLS.


Men snälla. Först, sluta använda caps. Du framstår som hysterisk, arrogant och till sist omogen. Sedan, Leka duktig kan du göra när du har rätt i sak. Att reagera över andras överreaktioner är inget hyckleri. Man måste få kunna säga att överkänsliga idioter beter sig idiotiskt utan att själv kunna beskyllas för att vara överkänslig. Det handlar inte ens om två fel gör ett rätt längre.

edit:
Homer:

Du skrev ju nyligen vad du trodde att dem tänkte


Nej jag frågade dig om det var så du trodde att de tänkte.

Homer:

PK börjar ta över mer och mer.


Knappast, det var mer hysteriskt för en 20-30 år sen. Har du ens sett Fyra myror är fler än fyra elefanter?

Homer:

Det måste stoppas innan det går för långt.


Varför måste det stoppas? Vad innebär det rent praktiskt för dig? Vad är det i din vardag som försvåras för att folk har vissa åsikter som de utövar? Det finns ju tusentals liknande fenomen i media och i den svenska kulturen i allmänhet, varför utgör JUST politisk korrekthet ett sånt stort jävla problem?

Rudolf kügersmatter:

Foliehatt


/ignore.