Forumet - Lucid dreaming

Lucid dreaming

1879 1 23
Hej! Glad
För ett år sen bestämde jag mig för att börja processen att kunna styra mina drömmar (Lucid dreaming)
Efter två veckor började det funka och jag tyckte det va jätte kul först. Efter ett tag slutade de drömmarna jag efterstävade och jag börja drömma samma dröm varje natt och den känns så verklig! Jag vaknar upp mitt i natten och ligger i min säng och kan inte somna om, tar upp mobilen skickar några sms (som sedan irl även skickas) och när jag lägger undan mobilen igen blir hela min kropp förlamad och kan inte röra mig , inser även då att jag drömmer eftersom lampan i mitt rum är tänd (vilket den inte är på natten) . Så ligger där i något som känns timmar tills mitt alarm på morgonen ringer och jag vaknar med känslan att jag inte sovit något alls. Jag drömmer denna dröm kanske 1 gång i veckan och det går inte förklara med ord hur obehagligt det är! Någon som drömt något liknande?

Spana också in:

brukade ganska frekvent få lucid dreams utan att försöka
det roligaste med dem var de testerna jag gjorde för att avgöra om jag faktiskt var i en dröm, en gång gick jag ut för ytterdörren och hoppade upp i luften med tanken att om jag flyger så drömmer jag. jag hoppade endast 5 meter upp i luften och landade, så det var inte tillräckligt med bevis för att jag drömde.

och när jag kände att jag höll på att vakna lyckades jag hålla mig kvar i drömmen genom att snurra runt med armarna utåt
superpojken: ja det fungerar verkligen, tror jag läste till mig det tipset på någon guide på nätet
Okej. Mitt bästa tips för att luciddrömma är att vakna mitt i natten, eller några timmar innan man egentligen brukar vakna. Vara vaken en stund för att piggna till, halvtimme-timme. Och sedan somna om. Börjar luciddrömma nästan varje gång. Men du har säkert läst om det själv på nätet..
superpojken: ja, men har aldrig orkat vakna upp för det
några säger att man ska "spela piano" med fingrarna innan man somnar
Nej inte jag heller. Men när jag råkar vakna på natten och inte har något för mig dagen efter brukar jag hålla mig vaken ett tag till bara för att jag då med största sannolikhet kommer luciddrömma. Det som förutom detta också hjälpte för mig var att tänka på hela grejen med luciddrömma och drömmar i största allmänhet. Då finns det stor chans att man även tänker på det i drömmen och plötsligt kommer på, men vänta nu, det är ju nu jag drömmer. Dessa är mina bästa tips iallafall. Har alltid funkat. 
vaknade upp mitt i natten pga någon sjuk jävla dröm. somnade sedan om och började ha en sån här lucid dream:

jag började på något slags festivalområde/sports evenemang. redan från börjar kände jag att jag drömde, men som en idiot så greppade jag tag i ett bekant ansikte och frågade desperat, "SOVER JAG??!". Jaaaa, svarade de samtidigt som de nickade långsamt med uppspända ögon. det var sjukt jävla creepy då det kändes som att jag hade hamnat i någon koma och jag hörde folk försöka väcka upp mig. 
sen körde jag med att hoppa i luften, och rätt som det var flög jag kanske 10 meter upp.

men sen tappade jag ofta fästet till drömmen, den ändrades och situationerna byttes ut. jag hade fortfarande tankarna kvar, jag funderade på om jag fortfarande drömde. vid ett tillfälle körde jag plötsligt bil, och att börja drifta och sladda runt var lite för riskfullt om det visade sig att det inte var en dröm...
När det inträffade för mig sist satt jag på toan.. Lr jag sov i sängen obv men satt på toan i drömmen.. Undrade var jag gjorde där pga var ej nödig lr ngt. började leta efter tecken på sömn men fann inga, så tänkte att det kanske inte var en dröm ändå lol. Så gick ut i mitt rum för att lägga mig igen, men i samma sek som jag öppnade min dörr till rummet så teleporterades jag till en toalett som stod mitt ute i en barrskog typ jättelångt från närmaste civilisation, och då fattade jag att det var en dröm heheheh.. Ansträngde mig assmkt för att komma från skogen men ingenting fungerade, när jag gav upp vaknade jag på riktigt....