Forumet - Luciddreaming/verklighetsdrömmar

Luciddreaming/verklighetsdrömmar

3288 1 6

Hej! (Varning för lång text men det är värt att läsa, tro mig!)

Jag höll på med s.k. luciddreaming för ca 1.5 år sedan och sen dess så får jag titt som tätt luciddreams vilket jag tycker är grymt! Jag älskar att vara medveten i mina drömmar och kunna styra exakt allt jag vill.

Men nu är det såhär, efter att jag lärde mig vad luciddreaming var för något så får jag ganska ofta "verklighetsdrömmar". Jag kan inte styra drömmen men den känns så jävla verklig! Så medveten och vaken som Du känner dig just nu när du läser detta, så känner jag mig i mina verklighetsdrömmar, bara att dem sjukaste sakerna kan hända vilket ibland blir väldigt obehagligt.

Ett exempel är att jag ganska ofta drömmer om att jag blir skjuten antingen i huvudet eller i magen. Det är alltid en person som jag inte känner som skjuter mig och det är alltid en pistol på nära håll.

När främlingen riktar pistolen mot mig i drömmen så kommer dem första tankarna som antagligen också skulle komma i verkligheten (jag blir knäsvag och har känslan att jag ser döden i vitögat). Sen är det väldigt olika beroende på om jag blir skjuten i huvudet eller magen. När jag blir skjuten i huvudet så hör jag en stor smäll, allt blir svart, och jag känner hur mitt huvud "imploderar", väldigt konstig känsla. Jag känner hur jag slår i marken vilket gör riktigt ont och precis efter det känner jag hur jag dör. Nästa sekund vaknar jag i min säng och blir överlycklig om att det endast var en dröm.

Magen är däremot helt annorlunda och är riktigt obehagligt. Jag hade en sådan dröm för 2 dagar sedan då det var jag och mina kompisar i ett avlångt rum med ett bord i mitten. Mina kompisar stod bakom mig och längst bort i andra sidan rummet satt det två randoms. Jag gick fram till dem och jag hade hela tiden en konstig känsla om den ena killen. Jag kollade bak på mina kompisar, och när jag kollade fram igen på främlingarna så höll den konstiga killen en pistol mot min mage och tryckte av. Det var nog det högsta ljudet jag någonsin hört och det var nu som verklighetsdrömmen kom in. Jag kände hur kulan gick in i magen och ut i ryggen. Det gjorde svin ont så jag höll över magen och kände samtidigt hur blodet rann genom fingrarna. Känslan är svår att förklara men det känns som att hela kroppen brinner samtidigt som jag har en väldigt obehaglig känsla av metall i hela kroppen. Jag känner att jag blir väldigt svag och faller halvt ihop men börjar ändå dra med framåt på golvet mot mina kompisar som springer ut ur rummet. Jag kollade bak en gång för att se om killen skulle skjuta igen men han satt bara och skratta väldigt hånfullt. Efter mig ser jag ett långt blodspår. Samtidigt som detta sker så har jag tankar som också antagligen skulle komma i verkligheten, såsom: "vafan Jag blev skjuten! Jag kommer dö... ofta det är såhär jag dör? Varför just jag?" (Ja i drömmen så tror jag helt seriöst att detta är verkligheten). 

När jag precis lyckas ta mig ut ur rummet så ser jag min ena kompis sitta i fosterställning och säga på engelska "I don't want to die, I don't want to die!". Precis efter det säger jag "Jag blev skjuten" och känner hur livet sugs ut ur mig, men nästa sekund vaknar jag i min egna säng och blir som sagt överlycklig att det bara var en dröm. 

Min fråga är om någon mer får sånna här drömmar och vet någon vad det beror på? 

Och jag kan tillägga att jag inte har några problem i min vardag. Jag har dem bästa kompisarna och hittar alltid på roliga saker. Nu blev jag dock arbetslös för första gången i mitt liv då jag tog studenten i maj. Men dessa drömmar har kommit långt innan jag tog studenten.

Spana också in:

En annan sak jag märkt är att jag drömmer väldigt ofta (nästan alltid) om någonting som hänt tidigare på dagen. Nu menar jag inte att bara för jag sprang till tåget en dag så kommer jag drömma om det på natten, utan då drömmer jag mer om att jag är stressad, kanske jagad eller att jag åker i något fordon. Kvällen innan jag drömde min dröm som jag beskrev så var jag och mina kompisar ute på en nattklubb (Valand i Göteborg för er som undrar). Under den kvällen så var det en kille som kollade snett på mig x antal gånger och det var exakt samma känsla som jag drömde om när jag hade den konstiga känslan av killen som kollade snett på mig, som sedan skjöt mig.