Aviseringar
Rensa alla

Luciddrömma


Ämnesstartare

Hej!
Finns det några av er som har upplevt att man vaknar upp i en dröm och kan göra exakt allt man känner för? Hade gärna varit spännande att få höra era drömhistorier och syftet till varför ni påbörjade det.
—LG


   
Citera
Ämnesetiketter

Kunde för länge sedan. Blev medveten och kunde lattja.
Kommer ihåg att jag flög en del.


   
SvaraCitera

Har haft jättemånga sådana, men har övat väldigt mycket. Mitt tips för att få uppleva dom själva är att försöka på något sätt hålla hjärnan någorlunda medveten medan man är i djupsömn; de gånger jag upplevt de har varit när jag dygnat och druckit lite kaffe för att någon timme sedan "däcka" i ett upplyst rum.

Jag är dock cp när det gäller drömmar, gillar t.ex. att få drömparalyser då jag tycker det uppmärksammar en på vilken potential ens medvetande har. För att utveckla vad jag menar så syftar jag till att i en drömparalys så upplever man yttre påverkningar (i mitt fall har det varit att man "trycks ner" i sängen och inte kan röra sig) som inte existerar utomkroppsligt eller i "yttervärlden" vilket jag tycker är coolt.


   
SvaraCitera

hade en sån inatt, får det när jag är vaken jättelänge för att sedan däcka jättelänge. fick yrsel när jag vaknade och tappade kontrollen över mina ögon som våldsamt rykte åt höger i typ 20 sekunder.


   
SvaraCitera
mynona

Jag vill mycket gärna uppleva en sådan och vill gärna få tips om hur man åstadkommer en.

Jag har själv bara upplevt någon enstaka för mycket länge sedan.

Alla som känner att de har tips får mycket gärna dela med sig av dem.

Så många gärna.


   
SvaraCitera

Haft så på uppvak en gång, inte det minsta trevligt öht.
Snarare traumatiserande.


   
SvaraCitera

LadyGaga:

Finns det några av er som har upplevt att man vaknar upp i en dröm och kan göra exakt allt man känner för?

Har haft något åt det hållet för flera år sedan. Dock har jag för vana att nästan varje gång jag drömmer en längre dröm, inse att jag drömmer och vakna p.g.a. det.

Låt säga att jag drömmer att jag vunnit pengar och är mitt uppe i att fundera på vad jag vill göra med pengarna... då brukar känslan slå mig att det här är nog en dröm och har inte hänt, så vilket slöseri att hålla på och fundera, och sen vaknar jag.

Åh, drömde en gång att jag dog, det var lätt den häftigaste drömmen någonsin! Det var väldigt knepigt att vakna efter den!


   
SvaraCitera

har hänt mig två gånger, fast ena var mer "tydlig" eftersom jag kunde bestämma att jag skulle flyga och massa sånt knas 🙂


   
SvaraCitera

Är lite rädd för att det ska hända. Folk har talat så illa om det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag har också testat mig på olika tekniker på hur man ska tyda om det är en dröm eller ej, dock har jag halunicerat med öppna ögon, kunde helt plötsligt se Gaga ligandes bredvid mig i min komfortabla säng.


   
SvaraCitera