Forumet - Lurad till en låst Iphone 4g

Lurad till en låst Iphone 4g

1878 1 15
Hej! Jag köpte en begagnad Iphone 4g av en kille. Telefonen var låst till tre och enligt honom kunde jag låsa upp den sedan en månad tillbaka. Tyvärr så visa det sig att grabben köpt mobilen 12 maj 2011 alltså kan jag inte låsa upp den tills nästa maj. Jag har försökt nå honom för att meddela detta men han vägrar svara mig. Finns det någon lösning på det. Hur kan jag låsa upp mobilen? Jag kan inte göra något med telefonen då den är låst.[n][shake]

Spana också in:

Går att låsa upp den gratis om man jailbrekar den och uppgraderar basebandet i telefonen till iPad baseband. Dock kommer telefonen inte längre gå att updatera via iTunes men upplåst blir den iaf.
Ska du låsa upp den via TRE kostar det 350kr, kvitto måste finnas samt bör bindningstiden på abbonemanget som telefonen köptes med vara slut (gäller inte om det är köpt med kontantkort). Apple har dock en regel att man ska få låsa upp telefonen redan efter 12 månader oavsätt abbonemang. Om man hänvisar TRE till detta brukar man kunna låsa upp telefonen även om det är bindningstid kvar.
Comrade Premier:


I apple sammanhang är det frimeware för telefonmodulen man syftar på. iPhone har version 05.xx.xx och iPad en version högre som börjar på 06. Tyvärr kan man bara uppgradera denna till en högre men inte en lägre version. Itunes märker att det är fel frieware om man skulle villja uppdatera sitt ios via Apple.