Forumet - Lyrica - Effekt?

Lyrica - Effekt?

4633 0 18

Spana också in:

1. Du är medveten om att om du börjar använda det för ett roligt rus skull så kommer det bli värdelöst mot din ångest va?

2. Innan man börjar ta någon substans alls för "skojs skull" så är det väldigt rekommenderat att man läser på om den specifika substansen innan man gör det, speciellt då interaktionerna mellan vissa substanser kan vara extremt obehagliga (och ibland dödliga)

3. Att fråga om doseringsmängd för vilken (medicinsk) substans som helst (förutom kanske alvedon) på ett forum som detta är i sig själv extremt korkat

TL;DL: Ta inte Lyrica "för skojs skull" om du inte vet något om substansen, ta speciellt inte den då du har frågat om dosering på ett forum som detta.
Zsasz:

Du är medveten om att om du börjar använda det för ett roligt rus skull så kommer det bli värdelöst mot din ångest va?


Ja, kanske. Men sedan har jag en fin beroendepersonlighet och knarkar det mesta.

Zsasz:

extremt korkat


Detta är jag dock väldigt medveten om.

Zsasz:

Ta inte Lyrica "för skojs skull" om du inte vet något om substansen, ta speciellt inte den då du har frågat om dosering på ett forum som detta.


Jag har fått en dosering av min läkare. 75 mg om dagen. Nu har jag bara tagit 75, så käften på dig! [cute]
kindergartner:

Jag har fått en dosering av min läkare. 75 mg om dagen. Nu har jag bara tagit 75, så käften på dig!


Skulle väll skrivit "om du inte vet något om substansen i rekreationella syften", Läkare ger inte ut doseringar som kan användas rekreationellt, så att du tar de doserna har inget med ditt citat;
kindergartner:

men nu ser jag att man kan få en rolig känsla på det. Hur mycket ska jag behöva ta för att känna av något?PS.
kindergartner:

Men sedan har jag en fin beroendepersonlighet och knarkar det mesta.


Jag gissar på att du använder "beroendepersonlihet" i syftet på at beskriva en personlighet som har ökad risk för substans/sak-beroende, en definition som är vitt använd, men inte riktigt finns.
Du säger helt enkelt att du inte bryr dig att du förmodligen kommer må skit om du börjar ta det rekreationellt?, För att ha en "beroendepersonlighet" har inget med att du måste "knarka", utan (i mina ögon) är bara en bortförklaring för att du inte har "stake" nog att välja bort den substansen, för när allt kommer till saken så är den närmska definitionen av en "beroendepersonlighet" inte ens i närheten av vad du tror den är, för det närmsta du kommer till en medicinsk diagnos med det namnet är en Osjälvständig personlighetsstörning, något som du nog borde titta upp..
kindergartner:

Hur mycket ska jag behöva ta för att känna av något?


försök att inte bli beroende av skiten bara, ett rent helvete o sluta med det sen. Lyrica funkar i början sen behöver man bara högre och högre doser för att få samma effekt.[n] bättre o försöka klara sig utan piller och satsa på naturliga örter istället[wink]
Zsasz:

Osjälvständig personlighetsstörning, något som du nog borde titta upp..


Will do. Jag orkar inte ens dra upp en väldig debatt om detta just nu. Men du har rätt, jag orkar sällan bry mig om konsekvenserna.

Paranormal_Cannabis:

försök att inte bli beroende av skiten bara, ett rent helvete o sluta med det sen.


Du har rätt, men jag har bara fått några utskrivet. De vet om att jag missbrukat tradolan tidigare så de är försiktiga.

Paranormal_Cannabis:

bättre o försöka klara sig utan piller och satsa på naturliga örter istället


Haha, där kommer kanelthé bra till hands [love]
Kanske bör nämna att det är beroendeframkallande, förmodligen mer så om man hade rejäla besvär med ångest etc. och lyrican har idealisk effekt, som för mig.
Märker varje morgon, när gårdagens dosering klingat av, hur fruktansvärt dåligt jag mår utan den.

Ok, lyckades inte översätta hela tanken till ord, men kontentan: blir ett nödvändigt tillskott för att livet skall fungera.
m3lis:

Nej, lyrica är inte vanebildande alls om man jämför med saker som benzo.


Det är omdebatterat. Pregabalin har fått narkotikaklassning i USA men ännu inte i Europa. Man har sett en oroväckande indikationsglidning och ett ökat rekreationellt användande av medlet, som i huvudsak är ett antiepeleptikum. Många som använt Pregabalin mot ångest har rapporterat om toleransutveckling.

Kort och gott: prata om knark, tillåtet, bli utskälld när man vill testa dumma saker är tillåtet, men.. inga dosrekommendationer tack. Vill man inte sluta med enbart Theralen och Nocinan skall man heller inte missbruka det förtroendet man har hos sin psykiater.