Forumet - M <3 SD = Sant

M <3 SD = Sant

785 0 17
Moderaterna i Botkyrka visar den röda tråden mellan högerpartierna.

DN:

Nästan likadana formuleringar

Ur Sverigedemokraternas principprogram 2005:
”Vi avvisar försöken att anpassa människan efter storslagna utopier. I stället menar vi att politiken bör utformas utifrån hur människan är i verkligheten. Varje samhälle bör vara byggt på en värdegemenskap, en minsta gemensam nämnare i form av grundläggande normer och värderingar. Denna enande faktor är viktig för att varje människa ska kunna känna sig trygg i sin identitet.”

Ur Moderaternas ”Särskilt yttrande till kommunstyrelsen” 2010:
”Vi avvisar försöken att anpassa människan efter kulturrelativistiska utopier. I stället menar vi att politiken bör utformas utifrån hur individer verkligen fungerar. Varje samhälle bör vara byggt på en värdegemenskap, en minsta gemensam nämnare i form av grundläggande kunskaper kring normer och värderingar. Denna faktor är viktig för att varje individ ska kunna känna sig trygg i sin identitet och i sin omgivning.


http://www.dn.se/sthlm/m-svar-snarlikt-sd-text-1.1193645

Vad tycks? Själv tycker jag inte det är förvånande. Dagens Moderaterna är samma gamla parti som när de kallades Högerpartiet och polade med fascisterna. Retoriken har ändrats men ränderna sitter i, precis som med SD.

Spana också in:

JLm:

sant


Nu handlade detta iofs deras förslag att invandrare ska tvingas att gå en "svenskkurs", alltså SD:s hjärtefrågor. Därför är det skrämmande att det är så snarlikt. Och nej, SD och S har verkligen inte samma inställning till fackförbund.

farbror gugge:

aaah alla partier som har yttrat sig ungefär likadant som sd i någon minimal ickefråga på kommunalnivå är nazister. håller precis med.


Minimal icke-fråga? Moderaterna apar efter SD:s invandringspolitik och det är en minimal icke-fråga?
farbror gugge:

vad hade det med invandringspolitik att göra? :S var ju bara massa random babbel om typ värdegrund och att vara trygg i sig själv etc? D:


"När Moderaterna i Botkyrka svarade på ett departementsförslag om flyktingar formulerade de sig nästan identiskt med en text i Sverigedemokraternas principprogram. ”Det är en tillfällighet att det blev så likt”, säger Jimmy Baker (M)."
Nachac:

Låtom oss alla döma partier efter vad några få skriver i en enskild kommun.


Med tanke på att det alltid är Allianspartier som apar efter SD, flyktingbarnen i Vellinge, detta i Botkyrka, M:s förslag om ett "svenskkontrakt", Folkpartiets språkkrav, osv. Så tycker jag mig se ett ganska tydligt samspel mellan högern och ytterhögern. Handlar knappast om enskilda händelser, inget liknande har ju dykt upp med t.ex. Vänsterpartiet. De har inte apat efter SD:s politik.

Edit: Såhär då, tror du/ni verkligen att det är en slump att det alltid är borgerliga partier som apar efter SD?
Rödingajävel:

Edit: Såhär då, tror du/ni verkligen att det är en slump att det alltid är borgerliga partier som apar efter SD?


Svenskkontraktet var det flera sossar som slöt upp om och det påpekades att det påminde om ett förslag dessa lagt fram tidigare. Det har dessutom absolut inget med Sds politik att göra.Rödingajävel:

Edit: Såhär då, tror du/ni verkligen att det är en slump att det alltid är borgerliga partier som apar efter SD?


Sedan är ju moderaterna, och i synnerhet alliansen ihop löjligt mycket större än vänstern. Dels har det större plats för "excentriska" människor och dels blir det lätt så att de i maktposition får bestämma, då spelar det inte så stor roll vad övriga partier tycker.
Lite svårt då man inte var med "på den gamla tiden". Men från toppen har Moderaterna ändrats en hel del, och tagit en vänstersväng. Moderaterna på kommunnivå verkar skilja sig en hel del från toppen, mer än vad jag märkt av övriga partier.

Borgarna, och däribland moderaterna är dom som ökat invandringen så fort dom kommit till makten. Det skedde på 90-talet, det har skett nu. följaktligen har dom blivit dom största fanbärarna för mångkulturalisering av det svenska samhället. Men ute i kommunerna så lever kanske dom gamla synsätten bevaras bättre, med medelålders män och kvinnor som styr som dom alltid gjort, oavsett om partiet förändrats ovanifrån under senare år. För detta är inte efter Discokulan Reinfeldt och hans polare som dessa människor hämtat sin moderata syn ifrån. utan mer från kanske Gösta Bohman eller någon annan gammelmoderat.

Deras åsikter, på den där punkten i varje fall, är idag mer härrörande för Sverigedemokratisk politik än någon Moderat.