Forumet - Må bra iallafall?

Må bra iallafall?

289 0 20

Spana också in:

jag är femton år i februari och har ett bmi på 16.6 allt handlar om att jag inte vill leva. det känns som om jag inte passar in. jag vill inte känna så. men det gör jag. jag har själv skärt mig i handleden förra året. för att jag vill dö. jag prövade dessutom att dricka flera liter vatten på samma gång. konsekvensen blev att jag onte kunde sova för att jag låg och hade jätte ont i magen och den blev helt yppblåst. . hjälp
Ditt BMI ligger precis på nedre normalgränsen för din ålder. Du skulle alltså inte vinna nånting - varken ur hälso- eller utseendesynpunkt - på att gå ner i vikt.

Det verkar som att du mår dåligt och vill hitta ett sätt att visa det på - eller så tror du att du skulle må bättre psykiskt om du vägde mindre. Hur det än ligger till vill jag att du ska förstå vad du ger dig in på när du försöker döva din inre smärta genom att påverka vikten.

För det första är det väldigt lätt att utveckla en ätstörning. Du skulle inte märka när det hände, du skulle inte kunna stoppa det liksom. Däremot är det otroligt svårt att bli av med den. Dels är det svårt för att du måste riva ner hela din verklighet och bygga upp den på nytt igen, men också för att det är så otroligt svårt att få hjälp med sina ätstörningar. De flesta får nöja sig med BUP som stöd, och de är inga specialister. De allra flesta personer som svälter sig övergår till att bli bulimiska om de inte får (någon/tillräckig) hjälp.


Oavsett om du bestämmer dig för att banta, så kommer känslan inuti dig finnas kvar. Du kan inte fly ifrån den genom att gå ner några kilo, det funkar tyvärr inte.

GÅ TILL SKOLKURATORN ELLER BUP SNÄLLA SÖTA. [love] Eller PMa, vetja!
emilsh:

Får man inte massa biverkningar eller blir beroende av medicinen?


inte nödvändigtvis. Jag har ätit samma medicin i över tre år nu, mycket handlar om att börja med en väldigt låg dos och testa sig fram. Man blir inte beroende av antidepp, däremot kan man få konstiga biverkningar om man plötsligt slutar ta dem helt - de behöver trappas ut långsamt.