Forumet - Macbook Pro - för lite hårddiskutrymme?

Macbook Pro - för lite hårddiskutrymme?

723 0 21
Hej.

Nu har jag börjat bli lite irriterad på Mac.

Jag kan väldigt lite om datorer. Nu har jag fått en Macbook Pro och ska göra en film i iMovie. Klart. Sedan ska jag spara filmen och lägga upp den på YouTube. Nehe.

Då får jag ett felmeddelande som säger att jag har för lite hårddiskutrymme för att åtgärden ska kunna slutföras, och att jag ska försöka igen när jag har mer ledigt utrymme.

Tittar jag på min "Sonia"-del på datorn så står det att jag har över 300 GB ledigt utrymme. Går jag in på "Harddisk" via Finder så står det att jag har 15 GB ledigt utrymme.

Nu undrar jag hur fan jag ska göra! Jag vill kunna spara och publicera filmer.

Spana också in:

x_marty:

Verkar som ni lyckats lösa problemet. Annars kanske Pinnacle Studio™ 15 vore någonting för dig?


Nej, det löste sig inte. Jag fick ladda upp videon som original utan att redigera och det blev fail för då synkade inte ljudet + bilden. D:

Men men. Jag ska kika på det, tack!
Tickstart:

Men ne alltså ska du göra saker som vanliga mänskor gör vid en dator, är mac rena seppukun. Skulle också kolla diskutrymmet på mammas gamla mac, höll på att få spel, fick för fan googla i flera minuter shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit


är ju dock vad man är van vid, får också panik på os som jag inte vet hur de fungerar.

mac är ju dock kända för sig användarvänlighet, även om det ändå kan vara svårt när man är van vid annat
Zymbaline:

Nej, det löste sig inte. Jag fick ladda upp videon som original utan att redigera och det blev fail för då synkade inte ljudet + bilden. D:


Usch då. Får man ta sig en titt ändå? Jag kan bläddra igenom några mappar för att försöka hitta ett hyfsat "intro" jag gjorde i Pinnacle Studio™ 15, om du vore intresserad förstås.
Myksa:

Vad utgår du ifrån? Bilder, filmat material eller mobilfilm?
Om man kör utan att komprimera och har långa serier med högupplösta bilder så kan filerna bli enorma...


Ja, alltså det är vanlig webcamvideo på typ 5 minuter :p Ska inte vara några konstigheter.

x_marty:

Usch då. Får man ta sig en titt ändå? Jag kan bläddra igenom några mappar för att försöka hitta ett hyfsat "intro" jag gjorde i Pinnacle Studio™ 15, om du vore intresserad förstås


Menar du att du vill se videon? Den finns på min blogg.
Ja det vore nice!
KAN TALA OM ATT DET LÖST SIG NU. Typ.
Eller jag vet inte om videon och ljudet blir synkat men VIDEON SPARADES HUR SOM HELST FELFRITT UTAN NÅGRA JÄVLA FELMEDDELANDEN WOHOOO!

Det var något jag hade gjort fel från början, typ. Jag hade i själva projektbiblioteket där man skapar projektet, lagt det på datorn och inte på hårddisken. Då hjälper det tydligen inte om man sedan väljer att spara på hårddisken.
Zymbaline:

KAN TALA OM ATT DET LÖST SIG NU


Laddar du upp den nya variationen? Din röst lät inte som jag hade förväntat mig av någon mystisk anledning, trodde du var äldre dessutom. Och nu menar jag absolut inte att du ser ut som ett russin liksom. Läste din presentation och det lät lite "vuxet".
x_marty:

Laddar du upp den nya variationen?


Japp! Spännande...

x_marty:

Din röst lät inte som jag hade förväntat mig av någon mystisk anledning, trodde du var äldre dessutom. Och nu menar jag absolut inte att du ser ut som ett russin liksom. Läste din presentation och det lät lite "vuxet".


Oj, haha. Jag vet inte hur jag ska ta detta...
Men bättre att verka äldre än yngre, I guess.
Vill inte verka vara som en liten fjortis liksom.