Forumet - Madonnafallet

Madonnafallet

6231 1 68
Jag såg nyss klart denna dokumentär och den gjorde mig så jäkla förbannad och illa till mods.
Det är tydligen fler slavar nu än någonsin förr och det bl a här i vårt trygga Sverige, medan vi bråkar om huruvida man ska säga hen eller inte, läser om något Whalgrensyskons senaste skilsmässa eller ser på hur arga snickaren skäller ut någon som inte spikat upp något ordentligt så sker detta mitt framför ögonen på oss.
Ni som tror att patriarkatet är en myt kan bara gå och lägga er (ja det var den mest städade formuleringen jag kunde komma på) pga det är en helt absurd åsikt.

Visst har dessa problem sin grund i dessa människors hemländer, men det är ju vi "vanliga hederliga svenskar" som gör detta till en sådan lukrativ bransch för dessa vidriga as som borde deporteras till jordens mörkaste hål, genom att köpa slavarnas tjänster. Jag minns inte vem det var men det var någon umare, utöver han med en Albanienörn tatuerad på bröstet, som skrev om hur han köpt sex och verkade stolt över det. Han hyrde alltså en annan människas kropp utan en tanke på människan inuti den. Det är likadant med importerade droger - ni stödjer en vidrig bransch som  utnyttjar svaga människor, bara för ert eget nöjes skull. Skärp er.

m7mpvgr

Diskussion: har du sett denna? Vad tyckte du? Har du någon gång misstänkt att någon blivit utnyttjad men inte vågat göra någonting åt det?

Spana också in:


isola: patriarkatet
Isola, alla problem i världen beror inte på patriarkatet.
Makthungriga individer, respektlösa individer, empatilösa individer finns och kommer finnas även i framtiden och beror inte på patriarkatet. Den patriarkala strukturen är skapad för att skydda och ordna upp samhället genom att skapa roller för kön, hierarkiskt fördela ledarskapet m.m. för att få ett stabilt samhälle som tar hand om sin befolkning. Exempelvis är alla Abrahamitiska religioner patriarkala men ingenstans där förordas sexuellt utnyttjande av kvinnor, barn och andra som har varit i underställd position, inte heller förordas användning av droger eller andra berusningsmedel.
Jag slår fortfarande ett slag för legalisering av sexköp. Tror att genom att legitimisera prostitution så skapar man en helt annan trygghet för de som säljer sex. Det finns inga som helst belägg för att den lagstiftning vi har idag har lett till ökad trygghet för de som säljer sex. Är inte det vad som borde vara det viktiga?

Här har vi precis som med droglagstiftningen handlat enbart efter vår förlegade kristna moral där vi har bestämt att köpa sex är äckligt. Det borde istället handla om hur man kan skapa en tryggare miljö för de som säljer sex genom att försöka avstigmatisera det hela. Om sexköp hade varit legalt istället så är jag övertygad om att betydligt fler sexköpare hade vågat rapportera misstanke om missförhållanden. 

Dessutom hade trafficking fortfarande varit olagligt även om sexköp i sig inte är det. 

Panda: Sitter hon å knappar in på sin dator medan 11-åringar i Kongo gräver efter coltan 14 timmar i sträck nere i Kongo för ett mål mat i betalt.
Man ska alltså strunta i dessa kvinnor?

Razor:
Det är en av de filmer som berört mig mest, oavsett kategori.
Då borde du verkligen kunna se korrelationen mellan patriarkat och detta enorma problem.