Forumet - Mäktig marsch i Moskva - 15 000 ryssar krävde invandringsstopp

Mäktig marsch i Moskva - 15 000 ryssar krävde invandringsstopp

407 0 33
:

I den största nationalistiska demonstrationen på flera år i Moskva krävde tusentals ryssar stopp på den invandringsvåg som drabbat landet. Marschen var dubbelt så stor som förra året, och demonstranterna skanderade pro-ryska och pro-kristna slagord.

”Ryssland för ryssar” ekade över demonstrationen och banderoller med budskap som ”Ortodox tro eller döden” vajade här och där. Myndigheterna hade förpassat marschen till huvudstadens södra förorter för att begränsa uppmärksamheten kring demonstrationen.

Bakom marschen står en rad olika nationalistiska och invandringskritiska organisationer, varav flera gick i egna block. Minst ett par av organisationerna hade dessutom egna musikkårer. Internationella medier har sin vana trogen fokuserat på några tonåriga skinheads som skulle ha gjort nazisthälsning, men detta är inte representativt för de tusentals vanliga ryssar som slöt upp för att protestera mot Rysslands nuvarande invandringspolitik. Bland deltagarna fanns även flera ortodoxa präster.

– Invandrarna spottar oss i ansiktet, jag är less på allt detta, säger Anatoly Krovtov, en 65-årig pensionär, till en nyhetsbyrå på plats.

– Vi vill inte bli diskriminerade längre i vårt eget land, sade en yngling som inte ville säga sitt namn. Han menade att regeringen prioriterar invandrare och utländska intressen framför det egna folkets. – Vi förbereder en revolution, fyllde en annan ung man i.

Stora delar av demonstrationen dominerades av unga aktivister som visade ett mycket disciplinerat uppträdande, något som sänt chockvågor genom Europas mångkulturella etablissemang.

Enligt en opinionsundersökning från ryska Levada Center förra året sympatiserar 50 procent av ryssarna med påståendet ”Ryssland åt ryssarna”. Även politiska motståndare säger nu att nationalisterna har potential att bli en stark kraft i rysk politik. Många ryssar minns också de blodiga terrordåd som bland andra tjetjenska och ingusjiska islamistgrupper genomfört mot den ryska civilbefolkningen på senare år.

Marschen hölls på ryska Enighetsdagen den 7 november, en högtid som instiftades 2006 för att ersätta den tidigare sovjetiska helgdagen för hedrandet av den bolsjevikiska revolutionen. Dagen avslutades med tal och musikframträdanden. Inga våldsamheter rapporterades i samband med manifestationen.


http://www.nationellida​g.se/visa/default.asp?dokID=1316

Vilken fantastisk syn! Det här kan bli startskottet för en god förändring i Europa! Jag tycker vi alla bör öppna ögonen för denna mångkulturella helvete som finansmakterna profiterar på och ta tillbaka vår kontinent! Vad är era reflektioner?

Spana också in:

Du tycker inte att det är dåligt att aktionen kommer att förknippas med kristna fundamentalister?

Jonnybravo91:

15000 var förbannat få för ett land på ett par hundra miljoner människor.

Hörde om en demonstration i New York som min lärare deltog i, tillsammans med omkring 100,000 andra där syftet var mot rasism och kriget i Irak.


Fascinerande. Sluta vara dum i huvudet nu.
Pansarvalp:

Jag förstår att man alltid vill säga emot nationalister på UM


Säger emot det flestas åsikter här, så tro inte att nationalisterna är på något sätt speciella för mig.

Pansarvalp:

forumreglerna gäller ju inte när man "debatterar" mot galna nazis


Forumreglerna gäller för alla jo.

Pansarvalp:

men ärligt talat, när du inte har någonting att komma med över huvud taget, så kan du låta bli.


Jonnybravo91:

Jonnybravo91: ?[confused]