Forumet - Män och unga kvinnor?

Män och unga kvinnor?

1350 0 28
Jag är en sådan som tror mycket på människans drifter/biologi och att vi delar många gemensamma sociala strukturer likt de som återfinns hos djur.

Vi har ju normer som gör att det med sexualitet mellan en yngre part och en äldre part anses mycket känsligt och olämpligt (oftast yngre kvinna äldre man). Särskilt om kvinnan är under 15, då är det till och med olagligt (i alla fall i Sverige, men även i många andra länder).

Inget konstigt med det, till för att skydda yngre. Jag har alltid tänkt att de äldre män, låt oss säga, 50-åringar som attraheras av till exempel 14-åriga tjejer är psykiskt sjuka. Men så kom jag att tänka på att män i min omgivning under min uppväxt ofta tittade på tjejer i min ålder när jag var runt 13-15. Nu menar jag tjejerna som var utvecklade med höfter och bröst, och inte längre såg ut som barn i kropparna utan som kvinnor - även om de var mentalt omogna.

Har sett alla möjliga vuxna män spana in väldigt unga tjejer. Föräldrar till vänner, släktingar, lärare, väktare, random män på gatan... ja, alla man kan tänka sig, och ganska många också ändå. Helt vanliga män har det varit.

Antog att män biologiskt sett attraheras av alla kvinnor som är könsmogna, oavsett om de är väldigt unga eller precis i stadiet innan klimakteriet, men att normer uppstått för att skydda tjejerna i ung ålder.

Enligt en antropolog så stämde mina misstankar. Hon uttryckte sig på ett sätt som chockade mig vilket gick emot alla "regler" och "normer. Hon sa att det var naturligt att män biologiskt sett attraherades av kvinnor oavsett ålder så länge de var könsmogna, hon menade att även en tioårig tjej (!) som är könsmogen kan attrahera könsmogna män. Hon menade på att vi levde så pass länge idag jämfört med förr, men att evolutionen inte hunnit med. Förr var det bråttom att göra kvinnorna gravida när man hade en medellivslängd på vad, 30-35 år.

Idag lever vi väldigt länge och mognar senare mentalt.

Vad tror ni? Tror ni att antropologen har rätt? Att sexuell attraktion till unga könsmogna tjejer är något naturligt men något som man med moral försöker avskräcka ifrån?

(Nej, jag försöker inte försvara gubbar som tallar på småtjejer. Jag finner det bara intressant hur människan slåss mot sin biologi med moral och dylikt. Jag vill inte upphäva de nuvarande reglerna heller, det är bra att unga människor skyddas mot utnyttjande och jag tycker inte att vare sig gubbar eller tanter skall få ligga med minderåriga.)

Spana också in:

Jag tror att den faktiska åldern är irrelevant i förhållande till en persons utseende, men jag tror också att tendensen hos många att attraheras av barnaaktiga karaktärsdrag hos kvinnor är ett socialt konstruerat ideal. Personligen attraheras jag relativt marginellt av flickor, föredrar äldre kvinnor, som har utvecklat karaktär såväl psykiskt som fysiskt.
Jag tror att antropologen har halvrätt, att det ligger i mäns biologi att attraheras av kvinnor som är fertila och friska (eller som bör vara fertila och friska). 10-åringar är dock vanligtvis inte fertila och jag tror inte det finns någon instinkt hos oss som talar om exakt vilken tjej som är fertil och vem som inte är det, instinkterna är istället ytliga. Män attraheras inte av 10-åringar pga 10-åringar bör inte vara fertila. Det finns säkert någon fertil 90-årig dam också men denne kommer inte locka killar till sig pga sin fertilitet.isola: det är mer socialt accepterat för män att spana in unga tjejer än äldre kvinnor spana in yngre killar.
Tvivlar på detta. Män/killar som spanar in  yngre tjejer eller är tillsammans med yngre tjejer löper en enormt mycket större risk att bli kallade pedofiler och dylikt än vad kvinnor tillsammans med yngre killar gör.
Själv är jag socialkonstruktivist och tror på att sexualiteten styrs mycket av psyket. Jag tror att en stor anledning till att män attraheras av yngre kvinnor är för att de alltid har haft tillstånd att göra det och förväntats göra det, och orsaken till det är för att sex förr bara ansågs vara till för att avla barn. Man uppmärksammar och fokuserar på saker när folk pekar på dem. 

Z0dd: Tvivlar på detta. Män/killar som spanar in  yngre tjejer eller är tillsammans med yngre tjejer löper en enormt mycket större risk att bli kallade pedofiler och dylikt än vad kvinnor tillsammans med yngre killar gör.
Det är dock bara de allra senaste årtiondena, sedan 1990-talet eller så, som det har börjat bli på det viset. Ända fram till dess har synen på sex präglats av avel och därför har har strukturen grundats på synen att mannen ska premiera yngre fertila partners medan kvinnor ska strunta i mannens utseende och bara underkasta sig någon som kan försörja deras barn.
attraktion påverkas ju inte bara av utseende. man kan ju attraheras av någons kropp/utseende och så stannar det där, men oftast så spelar ju andra saker in t.ex. kemin man har, förväntningar, referensramar, personlighet etc.

jag tror att man kan kolla in en random 15-årig tjej om man är en 35 årig man om hon ser bra ut, dvs attraheras av kroppsdelarna man nu attraheras av. men sen tror jag att det kan sluta där (t.ex. att man inte agerar) när man börjar blanda in faktorer som är sociala, biologiska och känslomässiga, att man tänker att hon är omogen, liten, för ung för att man ska få något utbyte av relationen osv.

men hur blir det om båda var 5-7 år äldre? suddas gränserna redan där?

isola: mer socialt accepterat för män att spana in unga tjejer än äldre kvinnor spana in yngre killar
det är inte min uppfattning. de äldre männen är creeps och konstiga (för att de stackars små tjejerna är lätta att manipulera känslomässigt) medan de äldre kvinnorna är cougars och fria (för att de unga killarna så klart vill vara med äldre kvinnor och det är endast sexuellt för dem).

det är klart det finns olika bilder av det hela, men lite sån är min uppfattning.

Z0dd:

Tvivlar på detta. Män/killar som spanar in  yngre tjejer eller är tillsammans med yngre tjejer löper en enormt mycket större risk att bli kallade pedofiler och dylikt än vad kvinnor tillsammans med yngre killar gör.
Det är ändå socialt accepterat att tjejen är yngre då det oftare är så och förr om åren i princip alltid var så. Är det tvärtom så börjar folk däremot höja på ögonbrynen.

honolulu:
det är inte min uppfattning. de äldre männen är creeps och konstiga (för att de stackars små tjejerna är lätta att manipulera känslomässigt) medan de äldre kvinnorna är cougars och fria (för att de unga killarna så klart vill vara med äldre kvinnor och det är endast sexuellt för dem).

det är klart det finns olika bilder av det hela, men lite sån är min uppfattning.
Det beror ju såklart på hur stor åldersskillnaden är, men som sagt så är det ju vanligare att män ger sig efter yngre tjejer än tvärtom. Det är ju sedan i princip alltid mannen som är äldre i de flesta förhållanden.