Forumet - Människor o robotar i framtiden?

Människor o robotar i framtiden?

1158 0 31
Robotar har redan nu börjat tagit över världen. Tänk så många jobb som har ersatts mot robotar. Snackar vi A.I. Artificial Intelligence så dröjjer det säkert tills vi är pensionärer innan det kommer lättare hushållsrobottar, och säkert 200 år tills det går att snacka klarspråk med dem och att de kan göra våra sysslor. Tänk vad härligt det skulle vara att leva då!

Man kunde bara göra det man vill, resa, upptäcka vara med släkt och vänner, medans robotar skötte allt som behövdes och de kunde tillomex reparera sina kompisar:p

Väldigt intressant må jag säga!

Spana också in:

Det är väl bara att kolla på Siri i IOS. Tänk vad en mer avancerad dator skulle kunna göra. Men från att prata och att utföra enkla uppgifter under givna premisser är en annan sak än att kunna agera utifrån hur omvärlden ter sig för tillfället.

Ska man gissa att det är sexindustrin som kommer leda den här utvecklingen också?
krautpop:

Vad är det för robotar för hemmen som finns?


Dammsugare, gräsklippare, robotar som går ut med hunden, spelar musik, handlar åt dig, styr bilen. Finns redan taxibilar i kommersiell drift som är helt utan förare.

Det skulle vara lättare att svara på frågan vad för robotar det inte finns.

Edit: Kanske de mest anmärkningsvärda robotarna är de som är mindre än cellerna i kroppen. Man har lyckats fjärrstyra en sådan robot och med den tagit död på bakterier i en människa. Låter det som science fiction? Det hände fem år sedan, idag finns det robotar som inte är större än DNA samt elektriska motorer byggda av enbart tio atomer. Med hjälp av dessa nanobots har man lyckats bota diabetes i en hund.

Editedit:
"She's actually curing rats with diabetes, which is spectacular. This research is absolutely outstanding," said Mauro Ferrari, director of the Biomedical Engineering Center at Ohio State University in Columbus.
http://www.wired.com/medtech/health/news/2001/10/47934
krautpop:

Coolt! Men var finns förarlösa taxibilar i kommersiellt bruk någonstans?


http://www.fastcompany.com/blog/ariel-schwartz/sustainability/heathrows-creepy-d...

(2 år gammal artikel)

krautpop:

Det lär väl dock dröja ett tag innan sådana här robotar är i bruk:


Menar du i bruk som att medelklassen har tillgång till dem eller i bruk som att de finns tillgängliga punkt?

Om du menar det första, så 10 år kanske.

Om du menar det andra så är det bara att åka till japan, där använder dom sådana robotar som lärare.
Fasiken:

Men jag tänker genast I-Robot, jag hade nog blivit lite paranoid då man är ensam hemma med roboten eller värst hade ju varit ifall den spelar in allt snusk som föregår hemma hos mig o lägger ut på youtube


Det är det minsta du behöver oroa dig över.

Grejen med artificiell intelligens är att när den passerar en viss gräns kommer den bli så smart att den kan förbättra sig själv så att den blir ännu smartare. Denna nya uppgraderade version som är en bättre programmerare än sin föregångare kommer ju då kunna förbättra sin kod ytterligare, etc etc.

Tänk om ett kontorsföretag skapar en sådan AI i syfte att göra gem. Helt plötsligt är där i toppen av näringskedjan en extremt intelligent entitet vars målsättning är att tillverka så många gem som möjligt, begrunda konsekvenserna av detta. Eliezer Yudkowsky uttryckte sina farhågor på följande sätt:

"The AI does not hate you, nor does it love you, but you are made out of atoms which it can use for something else."

Personligen tror jag denne kommer vara så smart att den inser att gem inte är meningen med livet, alternativt att den kan tillverka fler gem med mänsklighetens hjälp än att göra gem av mänskligheten.
Im not a lemon:

Menar du i bruk som att medelklassen har tillgång till dem eller i bruk som att de finns tillgängliga punkt?

Om du menar det första, så 10 år kanske.

Om du menar det andra så är det bara att åka till japan, där använder dom sådana robotar som lärare.


De där taxibilarna är ju på räls. Det är ju inte så krångligt att göra. Däremot ute i vanlig trafik - det lär vara en rejäl utmaning.

Tio år tror jag är alldeles för kort tid. Det handlar ändå om väldigt avancerade modeller som ska klara av att hantera vitt skilda situationer.

Källa till att japanska skolor använder robotlärare?