Forumet - Mänskligheten - Hur tror du att det kommer att gå för oss?

Mänskligheten - Hur tror du att det kommer att gå för oss?

618 0 25
Kollade nyligen på en tidslinje på YTMND. Episk skala. Miljarder år in i framtiden, långt efter den mänskliga rasens tid. Eller?

Här är den iaf, rätt intressant teori vad som kommer att hända:
http://thefutureofourworld.ytmnd.com/

Nu kan ju ingen med säkerhet säga att det är vad som kommer att hända, men en sak är säker: ifall vi inte lägger ner våra åtskilligheter så kommer varken vi eller senare generationer att få se mycket av det.

Personligen så tror jag dock inte att vi kommer att dö ut; det skulle krävas en katastrofalt klimatförändrande händelse på en global skala för att göra det omöjligt för mänskligheten att bli totalt utdöd.

Däremot så kommer sannolikt vår civilisation som vi känner till den att krascha. Informationsåldern blir den sista i det här skedet innan en global kollaps, men ur askan kommer en bättre civilisation resa sig, vilken förhoppningsvis lär sig av våra misstag.

Jag kan dock mycket väl ha fel.

De framsteg vi gör idag lägger grunden till en ljusare framtid och vi måste arbeta tillsammans för att göra oss av med de konflikter som kommer att slita ner oss i fördärvet. Jag skulle vilja se oss resa utanför solsystemet, göra nya otroliga upptäckter, gå in i nästa steg av vår evolution, kolonisera stjärnsystem genom galaxen och på så sätt slutligen göra oss odödliga tills detta universum tar sitt slut om en till synes oändligt avlägsen framtid.

Det är allas ansvar att göra sin insats för att förbättra vår värld. Varje liten sak räknas. Bli en forskare, donera till välgörenhet, fredsförhandla, åk buss till jobbet istället för bil, källsortera osv. Allt räknas.

Det viktigaste av allt är dock att du löser konflikter mellan dig själv och de omkring dig. Våld föder våld, kärlek föder kärlek.

Diskutera gärna. Vad tror du händer med oss? Vad ska göras åt dagens konflikter ute i världen? Vad ska vi göra med miljöfrågan? Hur ska världen styras? Annat? Motivera gärna dina svar.

* OBS: Oseriösa kommentarer undanbedes. Har du ingenting konstruktivt eller relevant att bidra med, skriv då ingenting alls. Alla sådana inlägg anmäles. Humor är självklart tillåtet, men fjanterier är inte det. *
EVIL_GENIUS_IS_BACK:

Krig? Sjukdomar? Klimatproblem? En blandning av flera?


Människan är destruktiv. Det har historien bevisat. Vi dödar varandra - och det största hot vi därmed står inför är oss själva. Utsläpp av växthusgaser och klimatproblemen är inte så farliga som att några isbjörnar kommer dö. Jag skiter i ifall de dör. Jag skiter i ifall några landytor kan komma att översvämmas - för det är inte det värsta. Konsekvenserna utav global uppvärmning är det värsta - det kommer ödelägga stora delar av världen som vi känner till den - och den krisen i sig kommer trigga ännu värre krig, krig om resurser och överlevnad, löjligt nog. I sig tror jag att det kommer vara undergången, en kris som möjligen få med hjälp av teknik, men troligen ingen kommer överleva.

Jag skulle vilja leva när man kan se andromedagalaxen så klart. Det hade varit vackert. Det hade varit vackert att se dem kollidera. Kanske omöjligt, men jag hade gärna sett det, även om det är ganska långt dit..

Spana också in:

Anarkandi:

Människan är destruktiv. Det har historien bevisat.


Historien har visat många fler saker om människan än så. Förmågan att konstruera och förstå är också väldigt stark.

Anarkandi:

Konsekvenserna utav global uppvärmning är det värsta - det kommer ödelägga stora delar av världen som vi känner till den - och den krisen i sig kommer trigga ännu värre krig, krig om resurser och överlevnad, löjligt nog.


Så kommer det nog mycket väl bli, men jag tror knappast att det kommer att gå så långt att det till slut bara återstår en handfull människor som alla slåss om en mager ko. De människor som har vett nog att samarbeta är de som kommer att överleva. Alla människor är inte korkade.

Anarkandi:

Jag skulle vilja leva när man kan se andromedagalaxen så klart. Det hade varit vackert. Det hade varit vackert att se dem kollidera. Kanske omöjligt, men jag hade gärna sett det, även om det är ganska långt dit..


Reinkarnation kanske? [smile] Vem vet vad möjligheterna är. Jag tror personligen inte på ett liv efter döden, men skulle bli glatt överraskad ifall jag upplever ett nytt liv långt fram i en annan tid. Om den tiden är bättre än den här då förstås.

DeathOrGlory:

Med så mycket atomvapen som finns kan vi spränga jorden flera gånger om och det görs bara mer och mer bomber, samt så skaffar fler och fler länder kärnvapen. Allt detta kan bara leda mot ett slut.


Jag tror varken att USA, Ryssland eller någon av de länder som har en hyffsat logisk världsbild skulle oprovocerat vilja avfyra en kärnvapenmissil. Det är de med religiöst styrda regeringar och liknande som man bör akta sig för. En person som är övertygad om ett paradis efter detta skulle alltså ha mindre tankar kring vad som kommer hända med planeten "i det här livet".
EVIL_GENIUS_IS_BACK:

Jag tror varken att USA, Ryssland eller någon av de länder som har en hyffsat logisk världsbild skulle oprovocerat vilja avfyra en kärnvapenmissil. Det är de med religiöst styrda regeringar och liknande som man bör akta sig för.


Alla bidrar på något sätt. USA provocerar andra länder mer eller mindre konstant. När Sovjet föll omkull så försvann det en hel del vapen och sedan har vi fanatikerna som inte skyr några medel. Sedan så blir det förmodligen en kedjereaktion när ett land börjar skjuta så fortsätter det.
DeathOrGlory:

Med så mycket atomvapen som finns kan vi spränga jorden flera gånger om


Dumheter! Vi har inte i närheten av den vansinnigt stora kraft som behövs för att "spränga jorden". Blanda inte ihop "spränga jorden" med "döda alla levande människor".

Arthur89:

Känns kul att vi terraformar planeten till Venus..


Äh, minor setback bara. Inga problem att fixa jorden om några hundra år. Klimatet är ett hot idag, inte om 10k+ år.

Aaanyway, antingen dör mänskligheten ut (största risken är nog att vi gör det själva, ála oj-jag-glömde-visst-aktivera-stoppfunktionen. MAD gör det mindre troligt att det inte blir ett misstag) eller så kommer allt förändras.

Förhoppningsvis har vi (eller det vi kommer att bli; människan om 200 år är antagligen inte alls som människan idag) hunnit kolonisera andra ställen än vår jord, varefter globala hot inte längre är lika farliga för mänskligheten som helhet.

Rent allmänt, det bästa sättet att förhindra att mänskligheten utrotas är att dela upp oss. Fast sådär överdrivet stressade borde vi inte vara: att försöka dra igång något projekt för att exvis skapa en koloni på mars som skulle överleva om jorden blev obebolig hade varit rätt meningslöst idag, tekniken kommer att vara så mycket bättre om några decennier (men vi måste såklart forska vidare för att komma till den tekniken, så givetvis bör vi satsa på en kolonisation av rymden även innan vi kan klara oss helt själva utanför vår planet).
Antingen kommer vi alla att dö på grund av vår egen dumhet (krig, religion, naturförstörelse och allt vad det heter)
eller så kommer vi att fortsätta utvecklas. Våra framtida "avkommor" kommer kanske att flytta till en annan planet eller mot ett annat solsystem när vår egen sol börjar svälla?

Anarkandi:

Jag skulle vilja leva när man kan se andromedagalaxen så klart. Det hade varit vackert. Det hade varit vackert att se dem kollidera. Kanske omöjligt, men jag hade gärna sett det, även om det är ganska långt dit..


Jag skulle INTE vilja hamna i det epicentrat. Då skulle vi bli mos förr eller senare. Eller rättare sagt "vaporiserade" eller kanske slukade av det gemensamma massiva svarta hål som kommer att bildas när Vintergatans och Andromedas hål sugs samman.
Det hela hänger på vilket håll vår galax är snurrad åt när vi väl kolliderar med den andra galaxen. Vi är alltid längst ut på en av Vintergatans "armar", så vid rätt plats vid rätt tillfälle kan det hända sig så gott att vi och resten av stjärnorna i denna "arm" slungas ut i Ingenting istället för att krocka rätt in i Andromeda. Då kan vi leva vidare någorlunda bra.
Visserligen kan detta ha skett 6 gånger redan under jordens historia, när vår planet var riktigt ung, men det finns inga bevis för att någon form av liv ska ha överlevt ett scenario som ovan. Trist, för sådär vill väl ingen dö. "Nej men hoppsan nu blev det ju kolsvart utomhus... Jaha därför det kommer en 8000 kilometer hög lavavåg? Spring och göm er!" x(
Pure_Uncut:

Inget varar för alltid.


Nej, men under förutsättningen att tekniken fortsätter att utvecklas och det till slut blir möjligt att kolonisera andra planeter i vår galax - ja, kanske till slut också planeter i andra galaxer - och möjliggör botandet av även de svåraste sjukdomarna så kan den mänskliga arten i teorin leva förbannat länge. Själv hyser jag en ganska stor tilltro till både vetenskapen och vår förmåga till empati. Vi kommer överleva i många, många, många, många, många, många år framöver.
QRIO:

- ja, kanske till slut också planeter i andra galaxer - och möjliggör botandet av även de svåraste sjukdomarna så kan den mänskliga arten i teorin leva förbannat länge. Själv hyser jag en ganska stor tilltro till både vetenskapen och vår förmåga till empati


Det där är ju det man hoppas på... Att godheten ska segra över dumheten och att tekniken ska utvecklas enormt.


Men för att kunna flytta till andra galaxer, då måste våra skepp vara.... Oj. Snabba. Till en av några närmsta galaxer, Andromeda (=döden?) är avståndet 2.5 miljoner ljusår. Om vi lyckas slå ljusets hastighet på fingrarna vore det verkligen fascinerande... Häftigt :D
Mårran:

Men för att kunna flytta till andra galaxer, då måste våra skepp vara.... Oj. Snabba. Till en av några närmsta galaxer, Andromeda (=döden?) är avståndet 2.5 miljoner ljusår. Om vi lyckas slå ljusets hastighet på fingrarna vore det verkligen fascinerande... Häftigt :D


Det häftiga med vetenskapen är att det faktiskt kan bli möjligt, även om det ses som omöjligt just nu. Inte för att jag vet något om just det där med jättelånga rymdfärder mer än att det inte är tänkbart över huvud taget just nu (solsystemet är ju en sak, bara en annan stjärna i vår galax skulle innebära väldigt många teoretiska och praktiska hinder att övervinna). Vi måste påminna oss själva om att vetenskapen, eller åtminstone de teorier som förklarar fenomenen i vår omvärld, inte är absolut/a. Paradigmskiften is the shit, liksom. Och med nya, förbättrade teorier följer ny, förbättrad teknik.
Pure_Uncut:

Inget varar för alltid.


Nope, men ändå trist att vi riskerar att dö ut på så relativt kort tid medan andra livsformer klarat sig fint i flera miljoner år.


standby:

Herr logiskt argument har talat! :D


I princip* >_<


Mårran:

Men för att kunna flytta till andra galaxer, då måste våra skepp vara.... Oj. Snabba. Till en av några närmsta galaxer, Andromeda (=döden?) är avståndet 2.5 miljoner ljusår. Om vi lyckas slå ljusets hastighet på fingrarna vore det verkligen fascinerande... Häftigt :D


Det är inte nödvändigtvis en fråga om snabbhet, utan det kan vara så att man istället måste använda andra medel för att ta sig från punkt a till punkt b. Det beror på ifall man kan bevisa ifall universumet är oändligt eller ej.