Aviseringar
Rensa alla

Magfett


jessijess:

Spelar ju fortfarande roll vad man äter dock. Att enbart ligga på kaloriunderskott är väl bra om man bara vill gå ner i vikt, men vill man också behålla muskelmassa eller rentav bygga muskler samtidigt så måste man tänka på vad man äter. Om man bara äter skräp fast ligger på kaloriunderskott samtidigt som man tränar mycket kondition så kommer man bryta ner mycket muskelmassa.

Jo, självklart. Gick lite för långt med att säga att det inte spelar nån roll, ville bara poängtera viktnedgång med kaloriunderskott.


   
SvaraCitera

jessijess:

Fullt möjligt att bygga muskler och gå ner i kroppsfett på samma gång, det kräver en del disciplin och planering men självklart går det. Det är bara bodybuilder-nonsens att man måste först frossa (bulka) för att sedan deffa. Bättre att ha en balanserad träning och kost som funkar jämt.

Jag återger bara vad jag har hört: Vid en viss punk i ens träning (1-3 år?) blir det svårt att både få bort fett och öka i muskelmassa samtidigt, därför växlar man mellan att deffa och bulka. Även om man kan göra båda samtidigt ser man snabbare resultat om man växlar fråm den ena eller den andra.


   
SvaraCitera