Forumet - Magkänsla på vad som är rätt/bra att göra, men att inte ta till handling?

Magkänsla på vad som är rätt/bra att göra, men att inte ta till handling?

271 0 13
Som topic. Jag undrar... varför vet man vad som är bäst och rätt, men sedan att man inte bara gör det varför är det så?

Jag har har frågat mig tusentals gånger varför jag inte gör det jag känner är rätt...

Jag har svårt att förklara detta, men ofta när jag vet vad jag borde göra så gör jag inte det, utan bara står kvar eller ligger kvar i soffan och gör det jag gör...

Jag har något som fattas tror jag, en sparkibakenmotor?

Finns det bakom denna mystik?

Jag har låg IQ.

Spana också in:

Det är en fråga om moral,heder och karaktär. Sen måste man hitta en balans, ska man alltid göra det som är rätt,eller ska man försöka göra det som är bäst i varje situation? Nånstans däremellan bör man sträva efter. Sen är det som tidigare nämnts,socialpsykologi..

Om något hemskt händer 1 person och 100 stycken är vittnen,så kommer väldigt få tänka att " det är upp till mig ". De kommer tänka " Någon måste göra något" och titta omkring. Men detta är lite annorlunda från vad jag prata om i första delen av mitt inlägg.. vet inte vilken typ av rätt och fel vi pratar om. Akuta situationer eller moral/rättvisefrågor,relationer etc..
Eller så saknar du bara rätt motivation. Som någon innan nämnde,i vårt moderna liv är det många saker som är materiella och av inte så stort värde eller intresse.. du kanske är som mig och inte orkar med triviala saker? Lathet,kanske. Åtminstone när det gäller saker som jag,du eller vem man än använder som exempel,finner tämligen meningslöst.