Forumet - Magkatarr

Magkatarr

1225 0 5
Jag har haft magkatarr on and off i typ 3 år. Detta år har varit jättejobbigt. Har tagit Lanzo i 2-3 månader nu. Brukar även ta Rennie eller Samarin. Den senaste veckan har det blivit ännu värre och det bränner väldigt mycket. Har ätit de medicinerna jag nämnde innan och Novaluzid.

Jag gillar inte stark mat och har inte ätit det. Äter oftast kokt mat (nu när det blivit värre äter jag dock 100% kokt mat). Äter inte heller fet mat och är smal som en sticka typ.

Nyss drack jag ett glas Samarin och tog Lanzo, men den svider och bränner ändå mycket. Värst är det på kvällen och när jag ska sova. Vet inte om medicinerna "inte hjälper" för att jag stressar upp mig?

Någon som har haft magkatarr och har någon "dunderkur"? Uppskattar råd och tips! Gillar dock inte att byta mediciner så mycket menmen..
Man får mer syra i magen när man har magkatarr vad jag har hört. Har själv haft magkattar. Jag har fått tipset att äta mariekex för att "suga" upp syran i magen eftersom de kexen inte innehåller någon form av olja vilket betyder att de tar till sig vätska mycket bättre vilket resulterar i mindre syra som irriterar. Medicinen som jag åt när jag hade magkatarr heter link och är en tugtablett. Hoppas det blir bättre.

Spana också in:

Har du vart hos doktorn? Kanske dax söka om det är så besvärligt. Jag tror det kan vara antingen så att du har en infektion av helicobacter vilken ökar syraproduktionen abnormt. Då båste man hanhandla med speciella antibiotika för att få bort dessa:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori

ALternativt att magmunnen glappar, sk- hiatusbrock. Det kan man operera om det är väldigt illa ställt:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hiatusbr%C3%A5ck